Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Michaelo Jordano akivaizdoje – „Barcelona“ kančios, nelaimėjo ir „Arsenal“

UEFA Čempionų lygoje sužaisti dar keturi susitikimai, kuriuose užfiksuota ir netikėtų rezultatų. Pirmąjį šio sezono pralaimėjimą patyrė Ispanijoje neklumpanti „Barcelona“, itališko riešuto neperkando Londono „Arsenal“, o pergales išplėšė Madrido „Atletico“ ir turnyro debiutantai „Brest“ futbolininkai.

„Monaco“ – „Barcelona“ 2:1

Rungtynės, o tuo pačiu ir naujas Čempionų lygos sezonas katalonams prasidėjo košmariškai.

Jau 10-ąją minutę po nesusikalbėjimo su vartininku Marcu-Andre ter Stegenu „Barcelona“ saugas Ericas Garcia padarė klaidą, o bandydamas ją ištaisyti prasižengė prieš varžovą ir už paskutinės vilties nuobaudą prieš save išvydo raudoną kortelę, palikdamas komandą žaisti mažumoje.

Jau po šešių minučių „Monaco“ tuo pasinaudojo – 16-ąją minutę savo komandą į priekį išvedė Maghnesas Akliouche.

„Barcelona“ sugebėjo persigrupuoti ir greitai išlyginti rezultatą – 28-ąją minutę individualus Lamine'o Yamalio meistriškumas virto pirmuoju katalonų įvarčiu.

17 metų ir 68 dienų amžiaus futbolininkas tapo vienu jauniausių įvartį Čempionų lygoje įmušusių žaidėjų per turnyro istoriją. Jaunesnis pasižymėjo tik kitas „Barca“ talentas Ansu Fati – jis tą padarė būdamas 17 metų ir 40 dienų.

Vis dėlto beveik visas rungtynes kiekybinį pranašumą turėjęs Monako klubas galiausiai įrodė savo persvarą.

72-ąją minutę vienas į ataką pabėgęs 18-metis George'as Ilenikhena nepaliko šansų „Barcelona“ vartininkui ir stipriu smūgiu nulėmė „Monaco“ pergalę.

Rungtynių pabaigoje katalonams rungtynės galėjo dar labiau apkarsti, kai teisėjas parodė į 11 m žymą po Inigo Martinezo pražangos, bet peržiūrėjęs epizodą VAR ekrane arbitras persigalvojo ir baudinį atšaukė.

Susitikimą Monake stebėjo ir tribūnose įsitaisęs vienas geriausių, jei ne geriausias, visų laikų krepšininkas Michaelas Jordanas.

Bergamo „Atalanta“ – Londono „Arsenal“ 0:0

Praėjusio sezono UEFA Europos lygos nugalėtojai iš Italijos sukėlė daug problemų vieniems iš Čempionų lygos favoritų.

„Atalanta“ ne tik ilgiau kontroliavo kamuolį (51 prieš 49 proc.) ir dažniau smūgiavo į vartus (7 prieš 6), bet ir turėjo galimybę pelnyti įvartį baudiniu.

48-ąją minutę teisėjas užfiksavo Thomaso Partey pražangą baudos aikštelėje, o Mateo Retegui stojo prie 11 metrų žymos.

Vis dėlto fantastiškai sužaidė „Arsenal“ vartininkas Davidas Raya – jis ne tik atrėmė baudinį, bet ir atmušė pakartotinį M.Retegui smūgį galva, išsaugodamas „kanonierių“ vartus sausus.

Tad komandos šiose rungtynėse pasidalino po tašką.

Madrido „Atletico“ – „RB Leipzig“ 2:1

Dūrį į paširdžius „atletai“ sugėrė jau 4-ąją minutę, kai greitos kontratakos metu Janas Oblakas atlaikė pirmąjį varžovų bandymą, bet antruoju Benjaminas Šeško smūgiu galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Išlyginti rezultatą Madrido ekipai pavyko 28-ąją minutę – gražiu smūgiu dešine koja pasižymėjo „Atletico“ simbolis Antoine'as Griezmannas.

Galiausiai, prancūzas stipriai prisidėjo ir prie pergalingo madridiečių įvarčio. 90-ąją minutę A.Griezmannas atliko perdavimą, o jį precizišku smūgiu galva uždarė ir pergalę „Atletico“ išplėšė Jose Maria Gimenezas.

„Brest“ – Graco „Sturm“ 2:1

Turnyro debiutantą „Brest“ klubą į priekį smūgiu iš už baudos aikštelės 23-iąją minutę išvedė Hugo Magnetti.

Vis dėlto jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką austrai rezultatą išlygino, o tą jiems padaryti padėjo varžovai: kamuolį apmaudžiai į savo vartus nukreipė „Brest“ žaidėjas Edimilsonas Fernandesas.

Tačiau prancūzai savo tikslą galiausiai pasiekė. Abdallah Sima įmušė įvartį 56-ąją minutę ir atnešė „Brest“ istorinę pergalę Čempionų lygoje.

Susitikimo pabaigoje „Sturm“ dar liko ir be vieno žaidėjo – antrą geltoną kortelę prieš save 89-ąją minutę išvydo Dimitri Lavalee.

UEFA Čempionų lygos kovos į futbolo sirgalių ekranus sugrįš spalio 1-2 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas