Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė 39-erius metus komoje praleidęs futbolininkas

Buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės gynėjas Jeanas-Pierre‘as Adamsas, paskutinius 39-erius gyvenimo metus praleidęs komoje, mirė būdamas 73-ejų.
Jeanas-Pierre'as Adamsas ginasi prieš Vakarų Vokietijos rinktinę.
Jeanas-Pierre'as Adamsas ginasi prieš Vakarų Vokietijos rinktinę. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Koma

Dar 1982-aisiais į ligoninę dėl kelio operacijos atsigulęs J-P.Adamsas taip niekada ir nebeatgavo sąmonės. Dėl anesteziologo ir praktikanto klaidų jis visą likusį gyvenimą – 39-erius metus praleido paniręs į komą.

Užuojautą futbolininko artimiesiems pirmadienį išreiškė buvę jo klubai – PSG, „Nice“ ir „Nimes“. Prancūzijos rinktinėje gynėjas sužaidė 22 rungtynes.

Prieš 39-erius metus, kai J-P.Adamsui turėjo būti atliekama kelio raiščių operacija, dauguma medikų ir ligoninės personalo Lione streikavo.

Tačiau operacija vis tiek buvo atliekama. Vienas anesteziologas rūpinosi 8 pacientais, įskaitant ir J-P.Adamsą, o operaciją prižiūrėjo praktikantas. Vėliau teisme jis prisipažino, kad „nebuvo tinkamai pasiruošęs tokiai užduočiai“.

Operacijos metu praktikantas ir anesteziologas padarė ne vieną klaidą, futbolininkui buvo sustojusi širdis, pažeistos smegenys. J-P.Adamsas paniro į komą, iš kurios niekada nebepabudo.

Po 15 mėnesių jis buvo išrašytas iš ligoninės ir visą šį laiką slaugomas savo namuose Nimo mieste Prancūzijoje žmonos Bernadette.

Pradėjus daugiau nei 20 metų minėti anesteziologas ir praktikantas buvo nubausti. Jiems skirta piniginė bauda, dabar atitinkanti 750 eurų, ir vieno mėnesio nušalinimas nuo darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant