Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mums pažįstamos bėdos: išvargus pergalę prieš lietuvius – įniršis dėl vejos

Rumunijos futbolininkai stebino vasarą vykusiame Europos čempionate, bet pirmadienio vakarą turėjo gerokai paprakaituoti, kad išvargtų pergalę prieš triskart žemiau FIFA reitinge besirikiuojančius lietuvius.

45-ąją poziciją pasaulyje užimanti Rumunijos rinktinė UEFA Tautų lygos mače 3:1 įveikė Lietuvą, kuri FIFA reitinge užima 135-ąją vietą.

Rumunai anksti išsiveržė į priekį, kai 4-ąją minutę pasižymėjo Valentinas Mihaila, bet atidavė iniciatyvą Lietuvai, kuri 34-ąją minutę lygino rezultatą po tikslaus Armando Kučio smūgio.

Mūsiškiai buvo kamuolį į vartus nukreipę ir antrąsyk, bet Domanto Antanavičiaus įvartį dėl neleistino žaidimo prieš vartininką teisėjas atšaukė su VAR pagalba. VAR įsikišo ir po kelių minučių, kai po ilgos peržiūros buvo skirtas baudinys į lietuvių vartus, o jį 87-ąją minutę realizavo Razvanas Marinas.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės: Rumunija – Lietuva
Elvio Žaldario / LFF nuotr./UEFA Tautų lygos rungtynės: Rumunija – Lietuva

Galiausiai, tašką rungtynėse per pridėtą laiką padėjo trečią rumunų įvartį pelnęs Alexandru Mitrita.

Pergalę iškovojusių rumunų strategas Mircea Lucescu po rungtynių gyrė po keitimo išleistus žaidėjus, kurie ir sukūrė lemiamus įvarčius: Ianis Hagi uždirbo baudinį, o R.Marinas ir A.Mitritu tiksliai mušė į vartus.

„Rungtynių pabaigoje mūsų žaidėjai išsilaisvino. Varžovų komanda labai stipri, o mums sunku žaisti prieš 190 cm ūgio futbolininkus. Jie darė tai, ką moka geriausiai“, – kalbėjo patyręs 79-erių specialistas, kurį cituoja „Digi Sport 1“.

Elvio Žaldario / LFF nuotr./Mircea Lucescu
Elvio Žaldario / LFF nuotr./Mircea Lucescu

Rumunai vasarą sėkmingai žaidė „Euro 2024“ turnyre, kur užėmė pirmąją vietą grupėje su Belgija, Slovakija ir Ukraina, o aštuntfinalyje nusileido Nyderlandams.

Prieš kelias dienas jie išvykoje užtikrintai 3:0 susitvarkė su Kosovu.

„Kosove tie, kurie pasirodė po keitimo, rungtynių nepakeitė, o čia jie tą sugebėjo. Ianio ir Mitritos individualūs veiksmai atnešė mums pergalę, – gyrė auklėtinius M.Lucescu. – Mūsų atsarginiai žaidėjai yra labai svarbūs.

Kur kas griežčiau strategas kalbėjo apie vejos kokybę daugiau nei 31 tūkst. vietų turinčiame Bukarešto „Steaua“ stadione.

Su panašiomis problemomis į lietuvių susiduriantys rumunai dar likus savaitei nežinojo, ar galės žaisti prieš mūsiškius sostinės stadione, bet galiausiai išbėgo į aikštę, kurios veja nebuvo pačios geriausios būklės.

„Negalėjome pademonstruoti savo kokybės, nes veja buvo nepakeliama. Negalėjome ant jos žaisti, – niršo M.Lucescu. – Kamuolys kontratakų metu šokinėjo, o lietuvių įvarčio metu Stanciu padarė klaidą dėl vejos. Tačiau net ir tokiomis sunkiomis sąlygomis pasiekėme pergalę.“

Apie veją neigiamai atsiliepė ir pirmojo rumunų įvarčio autorius V.Mihaila.

„Geriau žaistume mačus Krajovos stadione. Tai puikus stadionas su kur kas geresne veja. Nesuprantu, kodėl ten nežaidėme“, – traukiojo pečiais rumunas.

Su 6 taškais Rumunija įsitaisė C2 grupės viršūnėje. Lietuva, kuri lieka be taškų, yra paskutinė ketvirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas