Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LFF Supertaurė – baudinių dramą laimėjusiam „Panevėžiui“

Lietuvos futbolo sezonas prasidėjo įspūdinga drama. Sekmadienį Vilniaus „Sportimoje“ vyko LFF Supertaurės dvikova, kurioje A lygos čempionas „Panevėžys“ po baudinių serijos 5:4 pranoko LFF taurės savininką Vilniaus rajono „TransINVEST“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi be įvarčių.
TOPsport LFF supertaurės rungtyės FK „Panevėžio“ bei FK „TransINVEST“ komandos
LFF Supertaurės laimėtojai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iš karto po 90 minučių prasidėjo baudinių loterija ir joje geriau sekėsi Gino Lettieri vyrams.

Lemiamo baudinio neįmušė praėjusio sezono „TransINVEST“ žvaigždė Henrique Devensas. Brazilas mušė penktas ir smūgiavo stipriai virš vartų.

Po jo smūgiavęs „Panevėžio“ kapitonas Linas Klimavičius padėjo tašką.

Pirmi aštuoni serijos baudiniai buvo tikslūs.

Panevėžio komanda pernai sensacingai laimėjo A lygos pirmenybes, nukarūnavusi ilgametį šalies futbolo karalių Vilniaus „Žalgirį“.

LFF Supertaurės trofėjų panevėžiečiai buvo iškovoję ir 2021-aisiais, kai po baudinių serijos įveikė tą patį „Žalgirį“.

Vos trečią sezoną savo istorijoje pradėjęs „TransINVEST“ klubas triumfavo tiek trečioje, tiek antroje pagal pajėgumą lygoje bei praėjusiais metais laimėjo LFF taurę. Tai yra unikalus pasiekimas Lietuvoje – nė viena Pirmos lygos komanda to nebuvo padariusi. Kelyje link istorijos geltonai mėlyni eliminavo tris šalies aukščiausios lygos ekipas.

Nuo 1995-ųjų organizuojamose LFF Supertaurės varžybose nugalėtojomis yra tapę septynios ekipos – Vilniaus „Žalgiris“ (8), Panevėžio „Ekranas“ (4), Marijampolės „Sūduva“ (4), „FBK Kaunas“ (3), Kauno „Inkaras-Grifas“ (1), Šiaulių „Kareda“ (1) ir „Panevėžys“ (2).

Rungtynių eiga:

Rungtynių pradžioje kiek didesnę teritorinę persvarą turėjo favoritais laikyti šalies čempionai, bet „TransINVEST“ ekipai pavyko kompaktiškai gintis.

26-ąją minutę epizodas prie Vilniaus rajono ekipos vartų labai nesėkmingai baigėsi Ričardui Šveikauskui. „TransINVEST“ gynėjas kovodamas dėl aukšto kamuolio galvomis susidūrė su komandos draugu Deividu Malžinsku, pasruvo krauju ir negalėjo tęsti mačo.

Visgi net ir atlikę priverstinį keitimą A lygos naujokai iniciatyvos varžovams neatidavė. Per pirmąją rungtynių pusę rimtesnės progos neturėjo nė viena ekipa – dėsningos nulinės lygiosios.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar vienu skausmingu epizodu „TransINVEST“ ekipai – po kampinio galvomis susidūrė Aleksandras Levšinas ir Linas Klimavičius. Panevėžietis rimtesnių sužeidimų išvengė, o štai A.Levšinui viskas baigėsi kur kas liūdniau. Į medikų globą patekęs gynėjas buvo sutvarstytas, bet galėjo tęsti mačą.

Panevėžiečiai ir toliau ilgiau žaidė su kamuoliu, bet stropiai savo žaidimo plano besilaikiusių Vilniaus atstovų kontratakos netgi buvo pavojingesnės.

Gerą progą pasižymėti turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs „TransINVEST“ naujokas Gustas Jarusevičius.

77-ąją minutę įspūdingą tolimą smūgį atliko ir panevėžietis Jeffrey Sarpongas, bet varžovų vartininkas gelbėjo situaciją.

Po trijų minučių jau Noelis Mbo turėjo puikią galimybę greitos atakos metu ir A.Levšinui teko kamuolį atmušti nuo vartų linijos, o pačioje mačo pabaigoje į virpstą pataikė „Panevėžio“ kartvelas Nika Kačarava.

Tačiau įvarčių taip nebuvo, tad ketvirtus metus iš eilės Supertaurės laimėtoją lėmė iš karto po pagrindinio laiko mušta baudinių serija.

Pirmieji mušė „TransInvest“ ir Deivido Malžinsko smūgis buvo labai tikslus, bet ir Nicolas Gorobsovas smūgiavo šaltakraujiškai, įmušęs nuo virpsto. Linas Pilibaitis ir Nika Kačarava irgi apsikeitė taikliais dūriais. Tiesa, kartvelo muštas kamuolys nuo skersinio pataikė į nukritusį vartininką ir tik paskui įriedėjo į vartus. Gustas Jarusevičius ir Jovanas Čadženovičius taip pat buvo taiklūs. Yoichi Kawachi ir Ernestas Veliulis apsikeitė taikliais smūgiais. Praėjusio sezono „TransINVEST“ didvyris Henrique Devensas šovė stipriai virš vartų, o „Panevėžio“ kapitonas Linas Klimavičius padėjo tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas