Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 27

N.Kesminas: „Blogiausias siužetas – Europos futbolas tampa Europos krepšiniu“

Florentino Perezas, Andrea Agnelli ir šįkart A22 pristato – serialo „Europos futbolui reikia permainų, todėl atiduokime jį mums“ antrasis sezonas. Pirmajame buvo ir melodramatiškų siužeto posūkių, ir smurto elementų, ir nelaiminga meilė futbolui, – o gal labiau pinigams, – todėl laukti pavasario bei numatomo tęsinio visai smalsu.

2021-ųjų balandį

To mėnesio 20-tą dieną tuometis Londono „Chelsea“ techninis patarėjas, legendinis vartininkas Petras Čechas ėjo pas sirgalius, prieš rungtynes su „Brighton“ blokavusius Fulhamo kelią, vedantį į „Stamford Bridge“ stadioną. „Duokite mums laiko“, – prašė P.Čechas.

Aistruoliai komandos autobusą į areną praleido, bet tai buvo vienintelė jų nuolaida savam klubui. Iki kitos paros vidurnakčio devyni didieji Europos futbolo klubai, spaudžiami ne tik sirgalių, bet ir aukščiausio rango politikų, iškėlė baltą vėliavą kare, kuris buvo pradėtas vos prieš kelias dienas, o „Liverpool“ savininkas Johnas W.Henry viešai jausmingai atsiprašė.

Karo kibirkštį įžiebė Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ prezidentų F.Perezo ir A.Agnelli vedami 12 didžiųjų Europos klubų, paskelbusių uždaros elitinės Superlygos įkūrimą. Pagal planą lygoje turėjo žaisti 20 komandų, o penkiolikai įkūrėjų buvo pasiūlytos nuolatinės vietos turnyre.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli ir dar 11 klubų savininkai įkūrė Superlygą.
„Scanpix“ nuotr./Andrea Agnelli ir dar 11 klubų savininkai įkūrė Superlygą.

Tai nepatiko niekam, tad didieji klubai buvo priversti kapituliuoti. Pasidavė visi, išskyrus „Real“, „Juventus“ ir „Barcelona“. Prieš pasitraukdami į savo katakombas jie paskelbė, kad kol kas aktyvūs veiksmai pristabdomi, bet lygos idėja lieka gyva.

Pažadas tesimas – atsigavusi imperija vėl rengiasi smogti. Na, gerai, ne smogti: šįkart Superlygos sumanytojai nebespjaudo į bendro naudojimo futbolo šulinį, prieš tai atidėję savo vandens pilną kibirą į šalį, taip įžūliai kaip anuomet. Dabar jie siūlo gerokai nuosaikesnį projektą.

Dabar

Pagal sumanymą, kurį pristatė lygos iniciatorių nusamdyta bendrovė A22, nauja futbolo piramidė turėtų pakeisti UEFA rengiamus klubų turnyrus – Čempionų lygą, Europos lygą ir UEFA konferencijų lygą. Būtų įkurti keturi divizionai, kuriuose galiotų pereinamumo principas – taip, kaip nacionaliniuose čempionatuose.

Planuojama, kad iš viso lygoje žais nuo 60 iki 80 klubų. Visiems jiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas