Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namais Belgradą vadinantis rinktinės saugas: „Malonu sugrįžti“

Danielis Romanovskis yra laikomas vienu talentingiausių savo kartos futbolininkų, o šiemet pagaliau į save atkreipė į nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko dėmesį. Antradienį vyksianti UEFA Tautų lygos dvikova su serbais jam bus išskirtinė – saugas jau kuris laikas rungtyniauja šioje Balkanų šalyje.
Danielis Romanovskis
Danielis Romanovskis / LFF nuotr.

Liepą žalgirietis nusprendė pasekti kito buvusio bendraklubio Justo Lasicko pėdomis ir taip pat persikėlė į Belgradą.

Vilniaus „Žalgiris“ sutiko nutraukti sutartį su savo auklėtiniu, tad D.Romanovskis iš karto tapo visaverčiu „Zemun“ nariu.

Serbijos „SuperLiga“ pirmenybėse kol kas sužaista 16 turų ir „Zemun“ žengia keturiolikta.

22-ejų metų lietuvis aikštėje pasirodė keturis sykius.

Nors tarp šešiolikos „SuperLiga“ komandų net šešios („Čukaricki“, „Partizan“, „Rad“, „Crvena zvezda“, „Voždovac“, „Zemun“) atstovauja Belgradui, kiekviena iš jų turi savo namų stadioną ir sugeba atsiriekti po dalį vietos sirgalių dėmesio.

„Šiame „Partizan“ stadione dar neteko rungtyniauti. Taip pat dar nežaidžiau ir „Crvena zvezda“ stadione, bet jau teko lankytis šioje arenoje kai šie du klubai kovojo derbyje. Atmosfera buvo labai karšta ir „Partizan“ sirgaliai paliko didelį įspūdį. Kažko panašaus norėtųsi sulaukti ir antradienį“, – kalbėjo D.Romanovskis.

Saugas neslėpė, kad Serbijos sostinėje jau jaučiasi tarsi namuose.

„Malonu sugrįžti. Čia jau esu pusmetį ir buvo labai smagu sulaukti iškvietimo į rinktinę būtent tokiame mače, kuriame žaisime su serbais. Manau, jog varžovai mus aukštai spaus nuo pirmųjų minučių ir tai tęsis visas rungtynes. Reikės atsilaikyti ir laukti kontratakos. Stengsimės pabėgti ir įmušti“, – mačo išvakarėse kalbėjo D.Romanovskis.

LFF nuotr./Danielis Romanovskis
LFF nuotr./Danielis Romanovskis

Jis neslėpė, kad nors šių rungtynių rezultatas lietuvių pozicijos turnyro lentelėje jau nepakeis, bet komanda norėtų trinktelėti durimis ir sugadinti serbams šventę, kurie laimėję iškoptų į stipresnį B divizioną.

„Nors pastaruoju metu mums tikrai nesiseka, darysime viską, kad iškovotume tuos pirmuosius taškus. Tai yra mūsų paskutinė galimybė“, – pažymėjo D.Romanovskis.

Kalbėdamas apie pergalės receptą, saugas pažymėjo gynybą prieš varžovų tvirtą pagrindinį puolėją. „Serbai labai mėgsta žaisti per 9-oje pozicijoje rungtyniaujantį tvirtą puolėją. Jam siunčiama dauguma kamuolių, o tuomet perduodamas kamuolys žemesniems komandos draugams. Reikės nuo to apsiginti“, – kalbėjo saugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas