Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujai įkurtos Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas Gintautas Žemaitis: „Nesu LFF statytinis, pats esu kovojęs prieš Liutaurą Varanavičių“

Kai Lietuvos futbolo federacija (LFF) suspendavo Vilniaus apskrities futbolo federacijos (VAFF) narystę, Sekmadienio futbolo lygos (SFL) prezidentas Paulius Malžinskas ir keli jo bendraminčiai įkūrė Vilniaus regiono futbolo sąjungą (VRFS). Naujoji organizacija pasiskelbė vienysianti Vilniaus futbolą ir pretenduosianti užimti VAFF vietą LFF struktūroje, bei organizuoti Vilniaus apskrities futbolo pirmenybes.
VRFS atsiradimas susijęs su LFF įtakos plėtimu Vilniaus regione
VRFS atsiradimas susijęs su LFF įtakos plėtimu Vilniaus regione / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tik kelias dienas gyvuojanti organizacija jau turi 41 narį, 34 kurių trečiadienio vakarą susirinko aptarti įstatų ir išsirinkti organizacijos valdžią.

Anot suvažiavimui pirmininkavusio P. Malžinsko, naujosios futbolo sąjungos įstatai buvo rengti viską derinant su LFF teisininkais, idant nekiltų nesusipratimai, kaip su VAFF, kurią LFF suspendavo dėl motininės ir dukterinės organizacijų įstatų neatitikimo.

Įstatus, suderinus su LFF, konferencijos dalyviai patvirtino be didelių debatų. Kur kas daugiau diskusijų sukėlė VRFS prezidento rinkimų klausimas.

Pauliui Malžinskui pasiūlius į Sąjungos vadovus buvusį verslininką Gintautą Žemaitį, „Prelegentų“ futbolo klubas iškėlė alternatyvą – komandos narį, TV komentatorių Vytarą Radzevičių.

Po kelias valandas virusių diskusijų, balsavimui buvo pateiktos trys kandidatūros. Be dviejų pirmųjų,  į prezidento postą kandidatavo ir pats P. Malžinskas.

Tačiau SFL prezidentas agitavo balsuoti ne už save, o už G. Žemaitį...

Buvęs „Vilniaus aliejaus“ akcininkas G. Žemaitis Lietuvos futbolo bendruomenei buvo gerai žinomas praėjusio šimtmečio pabaigoje, kaip Vilniaus „Panerio“, opozicinio prieštaringai vertinamam tuometiniam LFF prezidentui Vytautui Dirmeikiui klubo, rėmėjas, bei žmogus, rūpinęsis legendinio „Žalgirio“ vetaranų klubu „Senjorai“.

„Tikrai nesu Lietuvos futbolo federacijos statytinis. Esu kovojęs prieš tą patį Liutaurą Varanavičių, kai dirbau Vilniaus apskrities futbolo federacijoje,“ – tikino susirinkusiuosius G. Žemaitis.

Konferencijoje svečio teisėmis apsilankęs LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius agitavo palaikyti G.Žemaitį

Nepaisant to, konferencijoje svečio teisėmis apsilankęs LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius taip pat agitavo naujosios organizacijos narius palaikyti G. Žemaitį.

„Prelegentų“ atstovas Linas Zareckas bandė remtis SFL klubais, kurių atstovai buvo susirinkimo narių dauguma:  „Kodėl mums reikia žmonių iš pašalies, mes galime patys išsirinkti prezidentą iš SFL bendruomenės tarpo?“

Vytaras Radzevičius buvo vienas iš SFL idėjos autorių ir visus šešerius lygos gyvavimo metus buvo aktyvus šios idėjos propaguotojas.

P. Mažinskas priminė, kad VRFS planuoja užsiimti ne tik SFL ar kitų mėgėjų pirmenybių organizavimu, bet ir vaikų, veteranų, moterų futbolu.

Po ilgų ginčų vykusius rinkimus balsų dauguma laimėjo G. Žemaitis. Jis pasiūlė į valdybą V. Radzevičių, „Bekento“ klubo prezidentą Jurijų Morozą, VMFD „Žalgirio“ atstovą Beną Baltusį ir „Fakyrų ad men“ klubo vadovą Kastytį Valantiną. Jų kandidatūras konferencijos dalyviai patvirtino vienbalsiai.

VRFS generaliniu direktoriumi vienbalsiai buvo išrinktas P. Malžinskas.

Naujosios futbolo organizacijos konferencijoje dalyvavo ne tik klubų, bet ir sporto mokyklų, teisėjų organizacijų atstovai.

Anot tinklapio futbolas.lt, visi VAFF pirmenybėse dalyvavę klubai, pasirinko anksčiau Vilniaus futbolą administravusią R. Vaigino vadovavaujamą organizaciją.

Tačiau Vilniaus „Granitas“, kurio dubleriai pernai rungėsi VAFF pirmenybėse, dalyvavo konferencijoje, kaip visateisis jos narys. Susidomėję konferencija buvo ir Vilniaus „Gariūnų“ atstovai, „Karolinoje“ pasitenkinę svečių statusu.

VRFS padavė pareiškimą tapti LFF nariu. Ar jį tenkinti, spręs LFF Vykdomasis komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas