Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas „Barca“ vairininkas kalbėsis su dar niekada taip arti išvykimo nebuvusiu L.Messi

„Barcelona“ trečiadienį oficialiai pranešė apie naująjį savo vyriausiąjį trenerį Ronaldą Koemaną, o šis iš karto pareiškė, kad Lionelis Messi jo planuose Katalonijoje bus kertinė figūra. Vis dėlto argentiniečio ateitį Barselonoje gaubia vis tirštesni debesys.
Ronaldas Koemanas ir Lionelis Messi
Ronaldas Koemanas ir Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Pats 1989-1995 m. „Barca“ aprangą vilkėjęs R.Koemanas su katalonais sudarė dvejų metų sutartį, tačiau olandas dar negali žinoti, ar tuos du sezonus savo komandoje turės šešiskart „Auksinio kamuolio“ laimėtoją.

Po to, kai „Barca“ košmariškai net 2:8 pralaimėjo UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį prieš Miuncheno „Bayern“, nusivylęs ir susigėdęs L.Messi negalėjo pakelti akių nuo žemės bei, panašu, ėmė svarstyti apie savo ateitį kitame klube.

Dar po Ispanijos „La Liga“ pirmenybių finišo liepos pabaigoje kalbėjęs, kad situacijai nepasikeitus „Barca“ neturės jokių šansų Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, argentinietis, pasak pranešimų, užsiminė klubo prezidentui Josepui Maria Bartomeu apie norą palikti komandą, kuriai atstovauja visą profesionalo karjerą.

Užsienio žiniasklaidoje jau nuvilnijo žinia, esą L.Messi pranešė išvyksiantis iš Barselonos, bet pats klubas tai paneigė.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Vis dėlto dūmų be ugnies nebūna – L.Messi stovykla pasirodžius šioms žinioms patylėjo ir argentiniečio išvykimo į kitą klubą galimybės nepaneigė.

Anot patikimų futbolo žurnalistų, „Barca“ simbolis „dar niekada nebuvo taip arti išvykimo“.

Tiesa, norėdamas palikti Kataloniją, puolėjas veikiausiai turėtų tartis su „Barcelona“ vadovais dėl išpirkos sumažinimo, mat ši yra sunkiai įkandama bet kuriam pasaulio klubui – L.Messi kontrakte įrašyta net 700 mln. eurų išpirkos suma. Tai – vienas Neymaro išvykimo padarinių, kai Paryžiaus „Saint-Germain“ sumokėjo daugeliui neįmanoma suma laikytus 222 mln. eurų.

L.Messi sutartis baigs galioti jau po metų, tad net ir nesugebėjęs išvykti šią vasarą, argentinietis be problemų galėtų tą padaryti kitąmet.

Ką dėl L.Messi ateities Barselonoje yra pasiryžęs padaryti R.Koemanas?

Pirmiausia, olandas nori pasikalbėti su „Barcelona“ kapitonu.

„Jis vis dar turi kontraktą ir yra „Barcelona“ žaidėjas. Dabar turiu su juo pasikalbėti, nes jis – komandos kapitonas. Turime dirbti su juo ir kalbėtis su įvairiais žaidėjais. Turime priimti sprendimus ir tikėtis, kad Messi nuspręs likti su mumis“, – sakė 57-erių olandas.

Turime tikėtis, kad Messi nuspręs likti su mumis

Fiasko patyrusią ir pirmą kartą nuo 2007-2008 m. sezono be titulų likusią „Barcelona“ jau paliko vyr. treneris Quique Setienas ir sporto direktorius Ericas Abidalis, o netrukus gali prasidėti permainos ir žaidėjų korpuse.

J.M.Bartomeu antradienį paskelbė futbolininkų, kurie yra neparduodami, sąrašą, tačiau į jį nepateko tokios žvaigždės kaip Gerardas Pique, Luisas Suarezas, Sergio Busquetsas, Jordi Alba, Ivanas Rakitičius ir Arturo Vidalis.

Katalonams neabejotinai reikia atsijauninti – net šeši ketvirtfinalyje prieš „Bayern“ startinėje sudėtyje pasirodę futbolininkai buvo bent 33-ejų metų amžiaus ir akivaizdžiai nusileido jaunesniems varžovams staigumu ir sprendimų greičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?