Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas trofėjus C.Ronaldo lentynoje – „Juventus“ iškovojo Italijos taurę

Cristiano Ronaldo trofėjų lentynoje nuguls dar vienas apdovanojimas. Portugalas įvarčių nepelnė, bet jo atstovaujama Turino „Juventus“ Italijos taurės turnyro finale 2:1 įveikė Bergamo „Atalanta“, o C.Ronaldo pirmąsyk karjeroje iškėlė Italijos taurę.
Turino „Juventus“ triumfas
Turino „Juventus“ triumfas / „Scanpix“ nuotr.

Nors „Juventus“ šį titulą yra laimėjusi net 13 kartų, pastaruosius du sezonus, kai komandoje jau žaidė C.Ronaldo, Turino ekipai iškovoti taurės nepavyko.

Užpernai „Senoji senjora“ krito ketvirtfinalyje, o pernai per baudinių seriją pralaimėjo finalą, tačiau pasitaisė trečiu bandymu šį vakarą Emilijos Redžo stadione vykusioje lemiamoje kovoje.

„Juventus“ išsiveržė į priekį 31-ąją minutę, kai gražiu smūgiu kamuolį į tinklą nukreipė Dejanas Kulusevskis, bet jau po 10 minučių „Atalanta“ atstatė lygybę – po grubios Turino žaidėjų klaidos prie savų vartų pasižymėjo ukrainietis Ruslanas Malinovskis.

„Juventus“ pergalę išplėšė nuostabi D.Kulusevskio ir Federico Chiesos kombinacija 73-ąją minutę.

„Scanpix“ nuotr./Dejanas Kulusevskis
„Scanpix“ nuotr./Dejanas Kulusevskis

Italas atliko perdavimą švedui, kuris tuoj pat grąžino kamuolį jam atgal, o šis „pramušė“ „Atalanta“ vartininką Pierluigi Gollini ir išvedė savo komandą į priekį.

„Atalanta“ klubas Italijos taurę siekė susigrąžinti pirmą kartą nuo 1963 m. Nuo tada Bergamo klubas pralaimėjo jau ketvirtą finalą (1987, 1996, 2019 ir 2021 m.).

Italijos taurės laimėtoju tapęs C.Ronaldo pridės šį trofėjų greta Anglijoje su „Manchester United“ laimėtos FA taurės ir dviejų Ispanijos su Madrido „Real“ iškovotų Karaliaus taurių.

Italijoje tai jam jau penktas titulas – prieš tai C.Ronaldo po du kartus laimėjo „Serie A“ čempionatą ir šalies Supertaurę.

Simboliškas šis trofėjus ir kitam „Juventus“ nariui – Gianluigi Buffonui. Finale visas 90 minučių žaidęs 43-ejų veteranas po sezono paliks Turiną, bet prieš tai iškovojo jau penktą Italijos taurę „Juventus“ gretose ir buvo paskraidintas ant komandos draugų rankų.

„Scanpix“ nuotr./Turino „Juventus“ triumfas
„Scanpix“ nuotr./Turino „Juventus“ triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas