Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausią ginklą paruošęs V.Čeburinas akcentavo, ko dar trūksta M.Oyewusi

Vilniaus „Žalgiris“ pasitinka dar vieną europinį egzaminą. Turkų gigantui padus pasvilinę Lietuvos čempionai ketvirtadienį namuose Europos lygos atrankos rungtynėse susitiks su pajėgiausia praėjusio sezono Švedijos komanda „Hacken“.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

2:2 namuose ir 0:1 išvykoje – Čempionų lygos atrankos varžybose V.Čeburino vyrai kovėsi prieš Stambulo „Galatasaray“, tačiau šią istoriją jau reikia pamiršti.

„Hacken“ praėjusiame etape itin netikėtai po baudinių serijos nusileido nykštukinių Farerų salų „Klaksvik“ ekipai. „Fiasko“ – tokiais žodžiais Geteborgo ekipos pasirodymą apibūdino vietos žiniasklaida.

„Tai dvi komandos, kurios iškrito iš Čempionų lygos, – spaudos konferencijoje kalbėjo Vladimiras Čeburinas. – Kiekviena komanda pasiruošė savo planą, savo strategiją. Informacijos abiem ekipos yra pakankamai tiek iš šalių čempionatų, tiek ir Čempionų lygos rungtynių. Švedijoje komandos taip pat žaidžia ant dirbtinės dangos, tad tai nieko nenustebins. Rungtynės turėtų būti įdomios.“

Pernai „Žalgiris“ sensacingai Čempionų lygos atrankoje eliminavo kitą Švedijos komandą „Malmo“. 1:0 namuose, 2:0 išvykoje – tokiais rezultatais V.Čeburino vyrai skriaudė kur kas turtingesnius varžovus, bet panašumų tarp dviejų švedų komandų žalgiriečių strategas neįžvelgė.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas

„Sakyti, kad panašios tikrai negalime. „Hacken“ panaši į kitą komandą, su kuria rungtyniavome pernai. Stilius visiškai kitoks“, – užsiminė treneris.

15min paklaustas, kuri pernai sutikta ekipa panaši į ketvirtadienio varžovą, V.Čeburinas buvo atviras, tai – Budės „Glimt“. Prieš Norvegijos ekipą „Žalgiris“ namuose prieš metus sužaidė 1:1, bet išvykoje buvo sutryptas 0:5.

Praėjusį penktadienį „Žalgiris“ pristatė skambų naujoką – Arvydą Novikovą. Nors ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas šiemet žaidybinės praktikos neturi daug, V.Čeburinas neslepia, kad jau mače su „Hacken“ galime sulaukti debiuto.

fkzalgiris.lt nuotr./Arvydas Novikovas
fkzalgiris.lt nuotr./Arvydas Novikovas

„Arvydas ne taip seniai prisijungė prie komandos. Jis dar nepasirengęs žaisti 90 minučių, bet, matant potencialą, talentą, susiklosčius aplinkybėms, gali būti, kad jis pasirodys aikštėje“, – sakė specialistas iš Kazachstano.

V.Čeburinas teigė, kad favoritus matysime po rungtynių pažvelgę į švieslentę, bet tam, kad skaičiai rodytų „Žalgirio“ pranašumą, reikės mušti įvarčius. Mathiasas Oyewusi per dvejas rungtynes su Stambulo „Galatasaray“ turėjo keturias nuostabias progas pasižymėti, bet pasinaudojo tik viena.

Neįtikėtiną greitį aikštėje demonstruojančio nigeriečio problemas mato ir treneris.

„Taip, jis turi momentų ir dėl to mes džiaugiamės. Kalbėjomės su juo, diskutavome šiuo klausimu. Jis žaidėjas, kuris nori labai daug, dalyvauja visur, labai stengiasi, tačiau ko jam trūksta – mažo paskutinio žingsnelio, kažkiek patirties ir ramybės. Tikime, kad nesėkmių atkarpa baigsis. Tikime, kad jis įmuš“, – teigė V.Čeburinas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mathias Oyewusi
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mathias Oyewusi

„Žalgiris“ privalo įveikti dar bent vieną iš dviejų likusių barjerų tam, kad pakartotų pernai metų pasiekimą ir įšoktų į Konferencijų lygos grupes. Jei nepasiseks prieš „Hacken“, vilniečių veikiausiai lauks Budapešto „Ferencvaros“ klubas, kurio favorito statusas akistatoje su „Hamrun Spartans“ iš Maltos yra akivaizdus.

Situacija nėra kritinė, bet nėra ir lengva. Ne tik europinėse kovose, tačiau ir vietinėse pirmenybėse, kuriose „Žalgiris“ atsilieka nuo lyderio „Panevėžio“ šešiais taškais.

Vilniečių kapitonas Saulius Mikoliūnas neslėpė, kad komandos viduje jaučiama įtampa.

„Tikrai įtemptas grafikas, pabrėžė 39-erių gynėjas. – Komanda jau praėjusiais metais įprato žaisti kas kelias dienas. Įtampa, taip, tikrai juntama. Turime ant pečių įtampėlę, bet komanda nusiteikusi, žiūrime į viską pozityviai. Tikime, kad galime įgyvendinti tikslus. Viltis miršta paskutinė“, – kalbėjo S.Mikoliūnas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Saulius Mikoliūnas

„Žalgirio“ ir „Hacken“ rungtynės LFF stadione ketvirtadienį prasidės 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas