Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujo trenerio ieškantis R.Breu: „Turėsime labai jauną rinktinę“

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Reinholdas Breu, kalbėdamas apie 2024 metų Europos čempionato atrankos varžybų burtus, suvedusius lietuvius į vieną grupę su vengrais, serbais, bulgarais ir juodkalniečiais, teigė, kad mūsų šalies komanda naują ciklą pradės pasikeitusi.
Reinholdas Breu
Reinholdas Breu / Stopkadras

„Laukiu rungtynių su geromis komandomis. Grupė nėra lengva, žaisime naujame stadione Kaune, laukia didelis iššūkis, – po burtų ceremonijos, kalbėdamas su „Viaplay“, teigė vokietis. – Žinome, kokios stiprios yra Vengrijos ir Serbijos komandos, stengsimės padaryti viską, ką galime, ir galbūt pasiekti teigiamų rezultatų.“

Paklaustas, ar būtų norėjęs susitikti su kuo nors iš Senojo žemyno futbolo grandų, treneris teigė, kad jam tinka tai, kas yra.

„Sąžiningai, yra kaip yra, burtai yra burtai. Gal nepatekome į grupę su didelėmis komandomis, bet Vengrija įveikė Vokietiją, tad žinome, kokios kokybės komanda tai yra. Man nesvarbu, priimame tai, kas yra“, – sakė R.Breu.

Tiesa, vokietis teigė, kad būtų mieliau patekęs į 6 komandų grupę.

„Labiau norėčiau 6 komandų grupės, bet gerai ir penkios. Laukia 8 įdomios rungtynės, darysime viską, ką galime“, – kalbėjo treneris.

Kalbą apie pasirengimą atrankos ciklui R.Breu pradėjo teiginiu, kad dabar svarbiausias jo darbas yra ne planai, o naujo rinktinės trenerio paieškos.

„Aš esu techninis direktorius ir tik laikinai treniruoju. Naujo trenerio paieškos yra svarbiausias mūsų tikslas artimiausiems mėnesiams“, – į klausimą apie pasirengimą atsakė dabartinis Lietuvos rinktinės strategas.

Tiesa, jis teigė, kad neturi datos, iki kada turi būti surastas įpėdinis. Ir nukreipė kalbą apie rinktinės jauninimą.

„Norime ciklą pradėti su nauja karta, sukuti naują rinktinę. Turime šią atranką panaudoti naujos stiprios rinktinės kūrimui ir žaisti su nauja komanda. Per kitas 8 rungtynes turėsime labai jauną komandą“, – užbaigė R.Breu.

„EURO 2024“ atrankos mačai yra numatyti kitų metų kovo, birželio, rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas