Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovė pasaulio čempionate: pastebėjęs rasizmo apraiškas teisėjas galės nutraukti rungtynes

2018-ųjų metų pasaulio čempionate Rusijoje bus taikoma dar viena naujovė. Pirmą kartą istorijoje rungtynių arbitras galės nutraukti dvikovą, jei pastebės rasizmo apraiškas aikštėje ar tribūnose.
FIFA pasaulio taurė
FIFA pasaulio taurė / FIFA nuotr.

Teisėjams bus leista stabdyti dvikovas, jei pastebės, kad sirgaliai įžeidinėja futbolininkus. Tokiu būdu rungtynės būtų peržaidžiamos kitą dieną.

„Tai yra vienas didžiausių mūsų prioritetų ir viliamės, kad tokių incidentų pavyks išvengti, – teigė FIFA prezidentas Gianni Infantino. – Tokie dalykai tikrai nebus toleruotini.“

Taip pat pirmenybėse bus skiriamas didesnis nei įprasta dėmesys antidopingo kampanijai. Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) vis dar yra suspenduota, tad į pagalbą bus pasitelkti pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) specialistai.

Įdomu, jog šis G.Infantino pareiškimas išplatintas praėjus kelioms dienoms po to, kai buvęs Maskvos antidopingo laboratorijos vadovas Grigorijus Rodčenkovas pranešė, kad mažiausiai 34 futbolininkai buvo valstybės remiamos dopingo programos dalis, o kai kurie iš jų žaidė ir 2014-ųjų metų pasaulio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas