Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neišdegė ir „Man Utd“: sėkmingiausias Europos lygos klubas sieks pagerinti savo rekordą

„Sevilla“ ekipos dominavimas UEFA Europos lygoje tęsiasi. Sekmadienio vakarą Ispanijos klubas 2:1 palaužė „raudonuosius velnius“ iš Mančesterio ir užsitikrino vietą didžiajame turnyro finale.
Luukas de Jongas ir Sergio Reguilonas
Luukas de Jongas ir Sergio Reguilonas / „Scanpix“ nuotr.

Sevilijos ekipa, metus iš metų dominuojanti UEFA Europos lygoje, jau kiek anksčiau užsitikrino vietą kitų metų UEFA Čempionų lygoje, tačiau vis tiek nepraleidžia progos patriukšmauti antrajame pagal stiprumą tarptautiniame turnyre.

Rungtynės prieš „Manchester United“ jiems prasidėjo nesėkmingai – jau pačioje mačo pradžioje varžovų puolėjas Marcusas Rashfordas buvo pargriautas baudos aikštelėje, o 9 min. nuo 11 metrų žymės neklydo Bruno Fernandesas.

Beje, portugalas su aštuoniais tiksliais smūgiais yra rezultatyviausias Europos lygos futbolininkas.

Šaltu dušu nuprausti UEFA Europos lygos karaliai greitai atsibudo ir jau 21 min. rezultatą išlygino – visuomet aktyviai rungtyniaujančio krašto gynėjo Sergio Reguilono siųstas kamuolys surado Suso, o pastarasis nesunkiai nuginklavo į startinę vienuolikę sugrįžusį Davidą De Gea.

Antrajame kėlinyje „Man Utd“ turėjo krūvą neblogų progų išsiveržti į priekį, tačiau kiekvieną sykį Sevilijos ekipą pasiaukojančiais veiksmais gelbėdavo arba vartų sargas, arba gynėjai.

Galiausiai 78 min. puikiai sudirbo veteranas Jesusas Navasas ir Luukas de Jongas, kurį užmigusi varžovų gynyba paliko visiškai laisvą.

Tai buvo lemiama rungtynių akimirka, „Sevilla“ klubą pasiuntusi jau į šeštąjį Europos lygos finalą.

Pagal smūgius link vartų (20:8) ir į vartų plotą (8:3) Mančesterio ekipa buvo pranašesnė daugiau nei dvigubai.

„Sevilla“ pagal iškovotus šio turnyro titulus yra nepralenkiama (5). Įdomu tai, kad klubas finaluose neklumpa – laimėjo 5 iš 5.

Jų varžovas paaiškės vėlų pirmadienio vakarą, kuomet susigrums Milano „Inter“ ir Donecko „Šachtar“. Finalas Kelno (Vokietija) mieste įvyks rugpjūčio 21-ąją.

Pralaimėjimas Ole Gunnaro Solskjaerio kariaunai didelės įtakos neturės – kaip ir varžovai, jie nacionaliniame čempionate išsikovojo teisę varžytis kitų metų UEFA Čempionų lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai