Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepramušama „Žalgirio“ siena E.Gertmonas pažymį sau parašė nedrąsiai

375 minutės arba daugiau nei 6 valandos. Tiek įvarčio į savo vartus UEFA Čempionų lygos varžybose jau nėra praleidęs Vilniaus „Žalgirio“ vartininkas Edvinas Gertmonas. Bet trečiadienio vakarą Malmėje ir vėl nepramušama siena buvęs 26-erių futbolininkas iš Šilalės sustoti neketina. „Mes įveiksim ir norvegus bei norime žaisti grupių etape“ – ryžtingai kalba vartų sargas.
Edvinas Gertmonas
Edvinas Gertmonas / nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt

Pasitikėjimo savimi už aikštės ribų E.Gertmonui netrūksta.

Netrūko ir trečiadienio vakarą „Eleda“ stadione, kuriame žalgiriečiai iškovojo istorinį bilietą į trečią Čempionų lygos atrankos etapą, 2:0 pranokę Švedijos futbolo milžiną „Malmo“.

Švedai atliko penkis smūgius į svečių vartų plotą, bet visi jie tapo E.Gertmono grobiu.

Vartininkas užtikrintai žaidė tiek ore, tiek ant linijos, tiek išbėgdamas iš baudos aikštelės ir kojomis išmušdamas „ilgus“ kamuolius.

Švedijos žurnalistų paklaustas, kokiu pažymiu vertintų savo pasirodymą šiame istoriniame Lietuvos klubiniam futbolui mače, E.Gertmonas tik gūščiojo pečiais ir kuklinosi: „Gal aštuonetu...“

„Varžovai turėjo keletą šansų pasižymėti, bet nepasakyčiau, kad tos jų progos buvo labai pavojingos. Mes puikiai tvarkėmės su jų perdavimais į baudos aikštelę“, – mačą vertino vienintelis rungtynes starto sudėtyje pradėjęs lietuvis.

Vienas pagrindinių pergalės kalvių prisipažino, kad trečiadienį Malmėje į aikštę galėjo ir visai neišbėgti.

Likus kelioms dienoms iki rungtynių E.Gertmonas susižeidė koją. Į Švediją Vladimiras Čeburinas atvyko didžiausią klaustuką padėjęs būtent ties vartininko pozicija.

Jau būdamas Skandinavijoje E.Gertmonas sulaukė tyrimo rezultatų, po kurių žalią šviesą įjungė ir „Žalgirio“ vartininkų treneris Mantas Tamulionis.

V.Čeburinas į aikštę galėjo mesti tuos pačius vienuolika skirtingų tautybių futbolininkų, kurie laimėjo ir pirmąjį mačą Vilniuje. Laimėjo ir Malmėje.

„Žaisti tikrai nebuvo lengva. Visų rungtynių metu jaučiau dešinės kojos skausmus, tad turėjau kamuolius išmušinėti kaire, kuri nėra „darbinė“. Dėl šios priežasties tai buvo gal net sunkiausias mačas mano karjeroje. Man asmeniškai svečiuose žaisti netgi lengviau, nes neslegia spaudimas iš savų sirgalių bei tribūnų“, – prisipažino E.Gertmonas.

Jis prisipažino, kad per 180 minučių jo pramušti taip ir nesugebėję daugkartiniai Švedijos čempionai kiek nuvylė.

„Tikėjausi iš „Malmo“ daugiau, ypač atsakomajame mače. Jie turėjo vos kelias rimtesnes progas ir kėlė daug kamuolių į baudos aikštelę. Bet tai ir viskas. Nebuvo sudėtinga, rimto pavojaus jie taip ir nesukėlė, o mes pasinaudojome savo šansais kontratakose ir nugalėjome“, – džiaugėsi vartininkas.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Ar bendras rezultatas 3:0 atspindi tikrąjį komandų jėgų santykį?

„Galbūt ir nebuvome tiek geresni. Abi komandos žaidė panašiai, bet savo šansais mes pasinaudojome kur kas geriau. Ir tai yra svarbiausia“, – užtikrintai nukirto E.Gertmonas.

Trečiajame atrankos etape „Žalgirio“ vėl lauks „Bodø/Glimt“ barjeras. Ši norvegų komanda nutraukė vilniečių europines kampanijas dvejus pastaruosius metus.

Paklaustas, ar šiemet istorija su šiauriečiais gali turėti kur kas laimingesnę pabaigą, E.Gertmonas nesuabejojo nė akimirkos.

„Žinoma. Du sykius jau žaidėme su jais ir jie buvo geresnė komanda. Tikiu, kad šie metai bus mūsų“, – šypsojosi vartininkas.

Ar „Žalgirio“ vartininkas pamąsto apie Čempionų lygos grupių varžybas? „Žinoma“ – turi tvirtą atsakymą.

Tauragės „Taure“ karjerą pradėjęs, Klaipėdos „Atlante“ sutvirtėjęs, o vėliau prancūzų „Rennes“ klube savo šanso ketverius metus kantriai laukęs vartų sargas dabar skina saldžiausius karjeros vaisius.

Nors sezono pradžioje jis dar dalijosi pirmo vartininko poziciją su kroatu Tomislavu Duka, dabar, atrodo, kad yra tvirtas V.Čeburino pirmasis pasirinkimas.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Edvinas Gertmonas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Edvinas Gertmonas

15min pasiteiravus, ar šią kelių savaičių atkarpą žaidžia geriausią karjeros futbolą, E.Gertmonas nuo atsakomybės nebėgo.

„Ko gero, taip. Kur to paslaptis? Turbūt treniruotės, reikėtų klausti trenerių, kodėl taip yra. Sunku atsakyti į šį klausimą, bet, ko gero, išgyvenu karjeros piką. Čempionų lyga, ta ilga „sausa“ serija. Malonu...“, – kalbėjo vartų sargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas