Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 24

Nerimo klausimai, „neskanūs“ rinkimai ir džiaugsmingas „taip“. Kokia Serbija pasitinka Lietuvą?

Serbija ketvirtadienio popietę 15min žurnalistą pasitiko šiltai. Tiesiogine to žodžio prasme, mat lauke maloniai nuteikė 20 laipsnių šiluma. Gana karštai Lietuvos rinktinę penktadienio vakarą Europos čempionato atrankos starte pasitiks ir Serbijos rinktinė, kurią vis dar siūbuoja pasaulio čempionato bangos.

„Pas jus Kaune vyks Eurolygos finalo ketvertas! Pernai Belgrade buvo nuostabus renginys“, – prieš spaudos konferencijos startą Rajko Mitičiaus stadione šypsojosi vietinis žurnalistas.

„Taip, Kauno „Žalgiris“ bando kabintis į atkrintamąsias“, – priduriu.

„Bando ir „Partizan“! Tikiuosi, pavyks, nors kova bus karšta, – svarstė serbas. – Džiaugiuosi, kad „Crvena Zvezda“ šansų jau nebeturi.“

Priminus, kad kolegai už nugaros ryškiai šviečia būtent „Crvena Zvezda“ logotipas, jis moja ranka.

„Man ant jų nusišikt“, – riebiai rėžė pusamžis vyras.

Na o dabar – apie futbolą.

Nuo herojaus iki keliamų klausimų

Pasaulio čempionatas Serbijai buvo sunkus. Ji prasibrovė į planetos pirmenybes, sensacingai aplenkdama Portugaliją atrankoje. Ir ne bet kaip, o Aleksandro Mitrovičiaus įvarčiu tarpusavio rungtynėse 90-ąją minutę.

Serbija pašėlo, komanda buvo nešiojama ant rankų, o sirgaliai viltingai laukė mūšių Katare.

Bet kelias pasaulio čempionate prasidėjo pralaimėjimu 0:2 Brazilijai, tuomet sekė dramatiškos lygiosios 3:3 su Kamerūnu rungtynėse, kuriose serbai turėjo dviejų įvarčių persvarą. O paskutiniajame mače viltis sudaužė ir Šveicarija, nugalėjusi dukart pirmavusią Serbiją 3:2.

„Po pasaulio čempionato buvo vienerios rungtynės prieš JAV, bet ten žaidė tik Serbijoje ir JAV žaidžiantys futbolininkai. Tas mačas net nebuvo laikomas įprastomis draugiškomis rungtynėmis, dar kažkas paprastesnio. Niekas į jas rimtai nežiūri. Tad po pasaulio čempionato šalis ir žaidėjai buvo nusivylę dėl prastoko pasirodymo – surinkome tik vieną tašką, užėmėme paskutinę vietą grupėje. Kitas dalykas – ši komanda kiek pasikeitė. Drastiškų pasikeitimų nėra, tačiau turime naujų veidų“, – 15min apie Serbijos rinktinę pasakojo vienas garsiausių šalies futbolo žurnalistų Aca Stojanovičius, kurio pavardę išgirdęs komplimentų nepagailėjo ir prieš tai minėtas kolega.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas