Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas Čempionų lygos išlaidūnų reitingas: Ispanijos čempionė – paskutinė

Jau šį vakarą aštuoniuose Europos stadionuose startuos UEFA Čempionų lyga, kurioje iš viso varžysis 32 komandos. Katalonijos dienraštis „Mundo Deportivo“ prieš turnyro startą išrikiavo ekipas pagal vasaros išlaidas – paskutinėje vietoje netikėtai atsidūrė Ispanijos čempionai.

Pavasarį į Ispanijos „La Liga“ turnyro viršūnę sugrįžusi „Barcelona“ vis dar neišsivaduoja iš skolų liūno, o tai lemia ir minimalias šios komandos išlaidas vasaros turguje.

„Mundo Deportivo“ teigimu, katalonai per vasarą atliko vos vieną pirkinį – sumokėjo 3,4 mln. eurų už saugą Oriolą Romeu.

Du žaidėjai į Barseloną persikėlė už dyką – Ilkay'us Gundoganas ir Inigo Martinezas, o portugalai Joao Felixas ir Joao Cancelo atvyko nuomos pagrindais.

„Scanpix“/AP nuotr./Joao Felixas
„Scanpix“/AP nuotr./Joao Felixas

„Barca“ per vasarą išleido beveik šimtą kartų mažiau nei didžiausias išlaidūnas – „Paris Saint-Germain“ klubas. Paryžiečiai vėl taškėsi pinigais ir paklojo 349,5 mln. eurų.

Daugiausiai PSG sumokėjo už Randalį Kolo Muani (90 mln. eurų), Goncalo Ramosą (80 mln. eurų) ir Ousmane'ą Dembele (50 mln. eurų).

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Iš kairės: Ousmane'as Dembele, Goncalo Ramosas, Kylianas Mbappe
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Iš kairės: Ousmane'as Dembele, Goncalo Ramosas, Kylianas Mbappe

Antrąją vietą užėmė daugiau nei šimtu milijonų eurų atsilikęs titulą ginantis „Manchester City“ klubas. Pepo Guardiolos komanda pasipildė pirkiniais už 241,1 mln. eurų.

Už „miestiečių“ atsidūrė dar du Anglijos klubai – Londono „Arsenal“ (234,9 mln. eurų) ir „Manchester United“ (206,7 mln. eurų).

Pirmąjį penketą uždaro Miuncheno „Bayern“, apie 100 mln. eurų paklojęs vien už Harry Kane'ą, o iš viso išleidęs 155 mln. eurų.

Imago / Scanpix nuotr./Harry Kane'as
Imago / Scanpix nuotr./Harry Kane'as

Pirmame dešimtuke dar yra „Newcastle United“, „RB Leipzig“, Madrido „Real“, „AC Milan“ ir „Napoli“.

Kaip ir „Barcelona“, mažiau nei 10 mln. eurų išleido tik du klubai – danų čempionas „FC Copenhagen“ (8 mln. eurų) ir stipriausia Šveicarijos komanda Berno „Young Boys“ (3,9 mln. eurų).

Brangiausiais vasaros pirkiniais gali pasigirti „Arsenal“ ir „Real“ klubai – už anglus Declaną Rice'ą ir Jude'ą Bellinghamą jie sumokėjo atitinkamai 120 ir 103 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas