Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtumas: Ispanijos rinktinės treneris į Europos čempionatą nesiveš S.Ramoso

Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Luisas Enrique paskelbė 24 žaidėjų, kurie dalyvaus Europos futbolo čempionate, sąrašą. Jame netikėtai neatsirado vietos Madrido „Real“ žvaigždei Sergio Ramosui.
Sergio Ramosas
Sergio Ramosas / „Scanpix“ nuotr.

Viena pirmenybių favoričių turnyrą pradės E grupėje, kurioje jos varžovėmis bus Švedijos, Lenkijos ir Slovakijos komandos.

Rinktinės žaidėjų sąrašą pristatęs L.Enrique labiausiai nustebino dėl pasirinkimo vidurio gynėjo pozicijoje.

Įtraukęs neseniai Prancūziją į Ispaniją iškeitusį Aymericą Laporte, strategas už borto paliko S.Ramosą, kuris vis dar neatsikrato traumos pasekmių.

35-erių „Real“ kapitonui dar kovą buvo diagnozuotas sausgyslės uždegimas kairiojo pakinklio semimembraniniame raumenyje. Balandį jis bandė sugrįžti į rikiuotę, tačiau sužaidęs vos vieną mačą Čempionų lygoje vėl buvo priverstas pamiršti futbolą.

Nors tikimybė, kad S.Ramosas spės atsigauti iki birželio 11-ąją startuosiančio turnyro egzistuoja, L.Enrique nutarė nesiblaškyti ir paliko ryškiausią komandos žvaigždę užribyje.

„Turėjome mandagų ir teisingą pokalbį su juo, – apie kapitono situaciją kalbėjo treneris. – Viskas, kas susiję su juo, sukeltų šurmulį žiniasklaidoje, bet manęs tai negąsdina. Tikiuosi, kad tai nepaveiks ir komandos ir ji bus pasiruošusi kovai.“

Įdomu tai, kad rinktinėje nebus ne tik S.Ramoso, bet ir apskritai nė vieno „Real“ žaidėjo.

„Jeigu [Dani[ Carvajalis ir Ramosas galėtų žaisti, jie būtų sąraše. Suprantu, kad kiekvienas klubas nori matyti savo žaidėjus rinktinėje, bet tuo pačiu jie prašo juos ir pataupyti dėl įtempto tvarkaraščio. Bet taip jau šįkart susiklostė“, – kalbėjo ispanas.

Ispanijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Davidas De Gea („Manchester United“, Anglija), Unai Simonas (Bilbao „Athletic“, Ispanija), Robertas Sanchezas („Brighton“, Anglija);

Gynėjai: Aymericas Laporte („Manchester City“, Anglija), Jordi Alba („Barcelona“, Ispanija), Jose Gaya („Valencia“, Ispanija), Pau Torresas („Villarreal“, Ispanija), Ericas Garcia („Manchester City“, Anglija), Diego Llorente („Leeds United“, Anglija), Cesaras Azpiliqueta (Londono „Chelsea“, Anglija), Marcosas Llorente (Madrido „Atletico“, Ispanija);

Saugai: Sergio Busquetsas („Barcelona“, Ispanija), Rodri („Manchester City“, Anglija), Pedri („Barcelona“, Ispanija), Thiago Alcantara („Liverpool“, Anglija), Koke (Madrido „Atletico“, Ispanija), Fabianas Ruizas („Napoli“, Italija);

Puolėjai: Dani Olmo („RB Leipzig“, Vokietija), Mikelis Oyarzabalis (San Sebastiano „Real Sociedad“, Ispanija), Alvaro Morata (Turino „Juventus“, Italija), Gerardas Moreno („Villarreal“, Ispanija), Ferranas Torresas („Manchester City“, Anglija), Adama Traore („Wolverhampton“, Anglija), Pablo Sarabia („Paris Saint-Germain“, Prancūzija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento