Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netiki tuo, kas nutiko: kiekvienam anglui tai – ypatingas vakaras

Anglija sunkiai suvokia, kad antradienio vakarą įvyko Maskvos „Spartak“ stadione. „Trys liūtai“ pagaliau nutraukė 22 metus komandą persekiojusį prakeiksmą ir sugebėjo laimėti baudinių seriją. Kolumbijos rinktinė sugebėjo atsigriebti per pridėtą rungtynių laiką ir išplėšė pratęsimą bei nužingsniavo iki baudinių loterijos, tačiau joje netikėtai laimingą bilietą ištraukė Garetho Southgate'o auklėtiniai.
Garethas Southgate'as
Garethas Southgate'as / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio čempionatų istorijoje Anglijos rinktinės pergalė po baudinių išvis pirmoji.

„Šiandien bet kuriam anglui yra ypatingas vakaras, – po pergalės atsiduso G.Southgate'as. – Čia mus palaikė sunkiai suskaičiuojama minia, tačiau ne mažiau aš džiaugiuosi ir dėl kiekvieno likusio namuose ir stebėjusio tai prie televizoriaus ekrano. Bandome rašyti savo istoriją naujomis raidėmis ir būtent tai savo žaidėjams pasakiau po rungtynių. Jie rašo ne kieno nors kito, o savo istorijas. Mūsų neturi slėgti praeities šešėliai. Tai ypatinga pergalė, bet nenoriu, kad ji būtų paskutinė. Mes dar nenorime namo.“

„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as

Triumfuojančia nuotaika stadioną paliko ir Harry Kane'as. Komandos kapitonas per pagrindinį laiką realizavo baudinį ir buvo išvedęs anglus į priekį, o baudinių serijoje taip pat parodė pavyzdį, pačiu pirmuoju smūgiu užtikrintai pasiuntęs kamuolį į Davido Ospinos ginamus vartus.

Jis buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

„Didžiuojuosi tuo, kas čia įvyko. Mums labai nepasisekė, kai praleidome įvartį paskutinėmis sekundėmis, bet parodėme charakterį. Manau, jog tai yra didis vakaras mūsų šaliai. Visi žinome Anglijos istoriją mušant baudinius, tad labai smagu įvykius pakreipti priešinga linkme. Ši pergalė mums pridės pasitikėjimo, tačiau tai yra tik viena varnelė, kurią jau uždėjome. Kelias dar ilgas ir tikiuosi, kad mūsų fanams grįžti namo dar tikrai kurį laiką nereikės“, – šypsojosi Londono „Tottenham Hotspur“ žvaigždė.

Sunkiai savo jaudulį baudinių serijos metu tvardė Kolumbijos rinktinės treneris José Pekermanas.

Kai Jordanas Hendersonas pirmasis pramušė baudinį, atrodė, kad anglus vėl ištiks likimas, prie kurio jau esame įpratę, tačiau tuomet nervai neišlaikė Andresui Uribei bei Carlosui Baccai ir Kolumbija savo pasirodymą turnyre baigė.

„Narsiai kovėmės ir nemetėme balto rankšluosčio iki pat rungtynių pabaigos. Vyrų kovingumas mane tikrai džiugino. Žinoma, kad norėjome laimėti ir kabinomės iš paskutiniųjų. Tai buvo nepaprastai intensyvus ir nervingas mačas. Abi komandos buvo viena kitos vertos priešininkės. Liūdna, kad džiaugtis galėjome ne mes, o varžovai“, – apgailestavo argentinietis.

Turnyro ketvirtfinalyje Anglijos rinktinės varžove bus Švedija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito