Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:06

Norisi ne tik gero vaizdo, bet ir taškų: pažymiai rinktinės žaidėjams ir treneriui

Kaip muzikos apžvalgininkai kandžiai pažymi, kamuolys – apvalus, bet Lietuvos rinktinė net ir sugrįžus į Kauno Dariaus ir Girėno stadioną vis tiek lieka be taškų. Šeštadienio vakarą Edgaro Jankausko komanda dar kartą parodė žavingą savo versiją, tačiau UEFA Tautų lygoje patyrė trečią pralaimėjimą, 1:2 kapituliavusi prieš Kosovą. Žaisti, panašu, kad išmokome. Dabar svarbiausia išmokti nepralaimėti ir rinkti taškus. 15min tradiciškai pažymiais vertina pagrindinės scenos atlikėjus ir dirigentą.
Edgaras Jankauskas ir jo kariauna
Edgaras Jankauskas ir jo kariauna / 15min koliažas

Edvinas Gertmonas – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

Tokie vakarai vartininkams sunkiausi. Lietuvos rinktinės vartų sargas didžiąją dalį rungtynių kontroliavo situaciją, jautėsi ramiai ir užtikrintai, bet varžovams užteko vos dviejų momentų, kad smūgiuotų preciziškai tiksliai ir nulemtų rungtynes. Tiek Edonas Žegrova (xg 0,46), tiek Ermalas Krasniqi (xG 0,63) mušė meistriškai ir vartininkas šansų neturėjo. Iš viso Kosovas į lietuvių vartų plotą smūgiavo keturis sykius – neįvartinėse situacijose E.Gertmonui problemų nekilo. Tikslių perdavimų procentas – 83. Daugumą atakų vartų sargas pradėjo per dešinį kraštą – ar tai būtų kamuolį savo aikštės pusėje priimantis Kipras Kažukolovas, ar dėl „ilgų“ kamuolių pasiryžę pakovoti Armandas Kučys, Artūras Dolžnikovas ir Vykintas Slivka.

Kipras Kažukolovas – 5

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Kipras Kažukolovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Kipras Kažukolovas

„Astana“ gynėjas jautėsi bene laisviausiai iš Lietuvos vidurio gynybos trejeto, žaidė drąsiai, neretai pradėdavo atakas. Susidaro įspūdis, kad patirtis Kazachstane ir Europos taurių varžybose kuršėniškiui stipriai pridėjo pasitikėjimo savimi. Kipras atliko 68 perdavimus (85 proc. tikslumas) – daugiausiai komandoje ir geriausiai kovojo dvikovose (86 proc. laimėtų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas