Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo spaudimo pavargęs R.Koemanas: „Nebeatsakinėsiu į klausimus apie savo ateitį“

Gerokai diržus susiveržti turėjusi ir Lionelį Messi šią vasarą praradusi „Barcelona“ toliau stringa futbolo aikštėje. Prasti rezultatai vis garsiau klibina olando Ronaldo Koemano kėdę.
Ronaldas Koemanas
Ronaldas Koemanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

58-erių specialisto sutartis galioja iki šių metų pabaigos. Tiesa, rugsėjo pradžioje buvo pasirodę pranešimų, kad kontraktas gali būti pratęstas.

„Mano dėka šis klubas turi ateitį. Aš pasiruošęs likti“, – tada skambiai pareiškė R.Koemanas.

Vis dėlto po šių žodžių „Barcelona“ nė sykio nelaimėjo. UEFA Čempionų lygos starte namuose patirtas triuškinantis pralaimėjimas Miuncheno „Bayern“ klubui 0:3, o pirmadienį „Camp Nou“ stadione tik pačioje pabaigoje išneštas sveikas kailis kovoje su „Granada“ – 1:1.

Per paskutinį mėnesį „Barcelona“ iškovojo vos vieną pergalę, tad kalbos apie sutarties pratęsimą su R.Koemanu greitai pritilo.

„Daugiau nebeatsakinėsiu į klausimus apie savo ateitį. Aš nelaimėsiu šios diskusijos“, – po lygiųjų su „Granada“ „La Liga TV“ sakė olandas.

„Pavargau nuo šio klausimo. Galite jį užduoti, bet aš neatsakysiu“, – tvirtai pareiškė R.Koemanas.

Anot kitų pranešimų, „Barcelonos“ vadovai jau pakeitė nuomonę ir R.Koemano prie komandos vairo nebemato. Jis bus atleistas, kai tik katalonams pavyks surasti naują ilgalaikį trenerį.

Įdomiausia, kad bet kokiu atveju „Barcelonai“ vėl teks išlaidauti. Pasak pranešimų Ispanijos žiniasklaidoje, sutartyje su R.Koemanu yra numatytas punktas, pagal kurį katalonai turės sumokėti 6 mln. eurų kompensaciją Nyderlandų futbolo federacijai (R.Koemanas į Barseloną persikėlė iš olandų rinktinės), jei nepratęs bendradarbiavimo su R.Koemanu tretiesiems metams.

Tuo metu R.Koemano atleidimas „Barcelonai“ kainuotų daugiau nei dvigubai brangiau – 13 mln. eurų.

Katalonų žaidimo planas su „Granada“ atrodė itin tiesmukiškas. „Barcelona“ į baudos aikštelę iš krašto atliko net 54 perdavimus. Daugiausia per vienas rungtynes per paskutinius 15 metų.

„Žaidėme namuose, privalėjome laimėti, – aiškino R.Koemanas. – Nesukūrėme daug, nes neturėjome daug erdvės savo atakoms. Stengėmės kelti kamuolius į baudos aikštelę, po vienos tokios atakos mes ir įmušėme, deja, kitos puikios progos neišnaudojome.“

Ne tik kosminių skolų – viršijančių milijardą eurų, bet ir traumų kankinama „Barcelona“ gelbėtis per paskutines 15 minučių turėjo nuo suolo į puolimą mesdama gynėją Gerardą Pique.

„Mums trūksta aštuonių ar devynių žaidėjų, – pažymėjo R.Koemanas. – Man patiko komandos nusiteikimas. Mes kovojome ir žiūrovai mus palaikė. Stūmė mus į priekį siekti pergalės.“

8 taškus per ketverias rungtynes iškovojusi „Barcelona“ Ispanijos pirmenybėse kol kas užima 7 vietą. Nuo pirmaujančio Madrido „Real“ katalonai atsilieka jau 5 taškais. Tiesa, dar turi vieną mačą atsargoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant