Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuostabus vaizdas – Christianas Eriksenas treniruojasi su buvusiu savo klubu

Birželį Europos čempionato rungtynių metu širdies smūgį patyręs ir dėl gyvybės padedamas gydytojų kovojęs danas Christianas Eriksenas vėl treniruojasi.
Christianas Eriksenas pluša „Ajax“ treniruotėse
Christianas Eriksenas pluša „Ajax“ treniruotėse / „AFC Ajax“ nuotr.

Milano „Inter“ klubą oficialiai palikęs saugas sportuoja su buvusia savo ekipa Amsterdamo „Ajax“.

29-erių futbolininkas Nyderlandų ekipoje pradėjo savo karjerą ir atstovavo jam 2010-2013 m. Vėliau septynerius metus danas gynė Londono „Tottenham Hotspur“ garbę, o 2020-2021 m. sezoną praleido „Inter“ gretose.

Vis dėlto gruodį jis nutraukė kontraktą su Milano komanda dėl Italijoje galiojančių taisyklių, draudžiančių profesionaliai rungtyniauti žaidėjams su įmontuotais defibriliatoriais – širdies ritmo palaikymo prietaisais.

Tad dabar, ieškodamasis naujo klubo, Ch.Eriksenas pluša treniruotėse su „Ajax“ žaidėjais. Leidimą sportuoti gydytojai jam davė gruodį.

„Esu labai laimingas čia būdamas. Pažįstu „Ajax“ žmones, jaučiuosi kaip namuose, nes praleidau čia daug laiko, – sakė Ch.Eriksenas, prieš atstovaudamas pagrindinei Amsterdamo ekipai dvejus metus buvęs jos jaunimo akademijos dalimi. – Galiu naudotis visa infrastruktūra ir treniruotis aukšto lygio komandoje. Man tai – puikus pagrindas. Noriu vėl pasiekti geriausią formą, kad radęs naują klubą pasirodyčiau kuo geriau.“

29-erių Danijos rinktinės žaidėją įvertino ir vienas „Ajax“ trenerių Johnas Heitinga.

„Jei buvęs mūsų žaidėjas beldžiasi į klubo duris tokioje situacijoje, neturime jokių abejonių ir, žinoma, jį priėmėme. Puiku, kad jis gali su mumis treniruotis. Christianas yra pavyzdys daugeliui mūsų berniukų ir įkvėpimo šaltinis jaunimui, siekiančiam kopti aukštyn“, – sakė olandas.

„AFC Ajax“ nuotr./Christianas Eriksenas pluša „Ajax“ treniruotėse
„AFC Ajax“ nuotr./Christianas Eriksenas pluša „Ajax“ treniruotėse

Nors nuo birželį įvykusio incidento Ch.Eriksenas dar nesužaidė nė vienerių rungtynių, jis nepraranda vilčių varžytis šių metų pabaigoje Katare vyksiančiame pasaulio futbolo čempionate.

„Mano tikslas yra žaisti pasaulio čempionate Katare, – neseniai teigė Ch.Eriksenas. – Toks yra mano mąstymas. Ar būsiu pakviestas į rinktinę – kitas klausimas, bet mano svajonė yra grįžti. Iki tol noriu rungtyniauti ir įrodyti visiems, kad grįžau į savo tikrąjį lygį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?