Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozinis vaizdas: viltis praradę lenkai vos nenugramzdino ir antifutbolą žaidusių japonų

Lenkijos rinktinė jau prieš paskutines savo rungtynes žinojo, kad šansų žengti į aštuntfinalį nėra, tačiau sugebėjo 1:0 palaužti Japoniją, kuri grupėje finišavo antra, nors po rungtynių turėjo po tiek pat taškų su Senegalo komanda.
Lenkija – Japonija
Lenkija – Japonija / „Scanpix“ nuotr.

Beje, Senegalo ir Japonijos įmuštų ir praleistų įvarčių santykis taip pat buvo identiškas, todėl buvo žiūrima į geltonas korteles. Būtent dėl šio rodiklio į kitą etapą Japonija ir pateko.

Pirmas rungtynių tarp lenkų ir japonų kėlinys buvo ramus. Abi komandos daug nekūrė, o realiausią progą turėjo Kamilis Grosickis, kurio smūgį galva nuostabiai sustabdė Eiji Kawashima.

Po pertraukos Lenkija pagaliau pramušė varžovų gynybines užkardas. Standartinės situacijos metu kamuolį baudos aikštelėje surado Janas Bednarekas, kuris ir išvedė savo rinktinę į priekį.

Japonijos komanda antrajame kėlinyje buvo blankesnė nei pirmoje pusėje, o štai lenkai kūrė daugiau ir neišnaudojo dar kelių gerų progų.

Pačioje rungtynių pabaigoje japonai tiesiog stumdė kamuolį ir net nekūrė atakų, nes rezultatas kitame stadione juos tenkino, o praleisti įvarčio Japonija jau negalėjo sau leisti.

Žiūrovai stadione švilpė, baubė, bet japonų žaisti futbolą neprivertė.

Rungtynių eiga. Lenkija – Japonija 1:0

Antras kėlinys

90 min. Japonijos komanda susilaukė kurtinančio švilpimo iš tribūnų, tačiau vis tiek tiesiog stumdė kamuolį savo aikštės pusėje iki pat finalinio švilpuko.

86 min. Japonai stumdė kamuolį ir laukė rungtynių pabaigos bei meldėsi, kad niekas nepasikeistų kitame stadione.

80 min. Įvartis įkrito kitose rungtynėse. Ten mušė Kolumbija, todėl japonai, skaičiuojant geltonas korteles, pagal šią situaciją patektų į aštuntfinalį.

74 min. Puikią progą pasižymėti turėjo R.Lewandowskis, tačiau puolėjas smūgiavo virš vartų.

59 min. Įvartis! Lenkija sugebėjo pramušti Japonijos gynybą. Standartinės situacijos metu J.Bednarekas surado kamuolį baudos aikštelėje ir nukreipė jį į vartus. Japonams, norint likti pasaulio čempionate, reikia mušti įvartį. Jei rungtynės kitame stadione baigtųsi lygiosiomis, japonai važiuotų namo – 1:0.

54 min. Lenkai pagaliau išbėgo į greitą ir kokybišką ataką, kurioje pritrūko tik šiek tiek tikslumo.

Pirmas kėlinys

45 min. Pirmas kėlinys – ramus. Buvo vos keletas progų prie abiejų komandų vartų, tačiau įvarčių pasiekti nepavyko nei vieniems, nei kitiems.

32 min. Koks smūgis ir koks vartininko žaidimas! K.Grosickis smūgiavo galva, kamuolys skriejo į vartų kampą, bet paskutiniu momentu savo komandą nuostabiai išgelbėjo E.Kawashima.

30 min. Pirmas pusvalandis žiūrovams daug malonumo akims nepadovanojo. Komandos nežaidžia aštriai, aikštėje elgiasi atsargiai ir vartams grasina retai.

13 min. Kokia lenkų klaida savo aikštės pusėje! Tiesa, japonai ja nepasinaudojo. Per pirmas rungtynių minutes būtent Japonijos rinktinė atrodė aštriau ir kokybiškiau.

Startinės komandų sudėtys:

Lenkija: Lukaszas Fabianskis („Swansea“, Anglija), Arturas Jedrzejczykas (Varšuvos „Legia“), Janas Bednarekas („Southampton“, Anglija), Jacekas Goralskis (Razgrado „Ludogorets“, Bulgarija), Robertas Lewandowskis (Miuncheno „Bayern“, Vokietija), Grzegorzas Krychowiakas („West Brom“, Anglija), Kamilis Grosickis („Hull City“, Anglija), Kamilis Glikas („Monaco“, Prancūzija), Bartoszas Bereszynskis („Sampdoria“, Italija), Piotras Zielinskis („Napoli“, Italija), Rafalas Kurzawa (Zabžo „Gornik“).

Japonija: Eiji Kawashima („Metz“, Prancūzija), Yuto Nagatomo (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Gaku Shibasaki (Madrido „Getafe“, Ispanija), Shinji Okazaki („Leicester City“, Anglija), Takashi Usami („Fortuna Dusseldorf“, Vokietija), Yoshinori Muto („Mainz“, Prancūzija), Hotaru Yamaguchi („Cerezo Osaka“), Hiroki Sakai („Marseille“, Prancūzija), Tomoaki Makino („Urawa Red“), Maya Yoshida („Southampton“, Anglija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento