Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: FIFA seksualinis skandalas, kuris buvo tyliai nuslopintas

Miguelis Macedo kelis mėnesius įrodinėjo savo vertę svarbiausiam pasaulio futbolo žmogui. Panašu, jog ne veltui. Kai vyras įsivėlė į vieną didžiausių seksualinių skandalų FIFA istorijoje, šios organizacijos galva Gianni Infantino savo bendražygio neeliminavo.
FIFA būstinė prieš spaudos konferenciją
FIFA būstinė prieš spaudos konferenciją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus kelioms minutėms po to, kai 2016 m. vasarį, pirmąją savo prezidentavimo dieną, Gianni Infantino įžengė į stiklu ir geležimi moderniai įrengtą FIFA būstinę, jį pasitiko būrys buvusių žvaigždžių: pasaulio taurės laimėtojai, nacionalinių rinktinių legendos, Čempionų lygos didvyriai.

Visus juos M.Macedo pakvietė žaisti kartu su naujuoju prezidentu nedideliame turnyre vienoje iš šalia esančių futbolo aikščių. G.Infantino į aikštę žengė ryšėdamas kapitono raištį.

Taip buvo pradėtas kurti naujasis FIFA prezidentas. Tą dieną gimė „FIFA legendos“ – buvusių žinomų žaidėjų, tapusių FIFA atstovais, programa. Nuo to laiko šių vyrų svarba tik didėjo, jie tapo G.Infantino įvaizdžio dalimi. Teisininko diplomą turintis šveicaras stengėsi pertvarkyti pasaulio futbolą, atkurti FIFA įtaką ir toliau pildyti jos banko sąskaitas.

Jau daugelį metų šį gyvybiškai svarbų viešųjų ryšių šaltinį valdo portugalų sporto agentas M.Macedo. Jis yra G.Infantino sąjungininkas, patikėtinis, kartais ir treniruočių partneris.

Dabartiniai ir buvę FIFA pareigūnai teigė, kad M.Macedo išsaugojo savo postą ir įtakingas pareigas, net po to, kai FIFA vidaus žmogiškųjų išteklių komisija ir išorinis tarpininkas nustatė, kad portugalas seksualiai priekabiavo prie jaunesnės darbuotojos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas