Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Kiek šiuolaikiniame futbole yra svarbus treneris?

Pirmoji diena naujame klube pradedančiam dirbti treneriui dažniausiai būna pribloškianti. Reikia susitikti su visu būriu žaidėjų, susipažinti ir juos įtikinti. Reikia rasti priėjimą ir prie klubo darbuotojų, kurie yra sunerimę ir baiminasi dėl savo ateities.
Ralfas Rangnickas
Ralfas Rangnickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Reikia sudaryti treniruočių tvarkaraščius, parengti taktiką ir peržiūrėti daugybę filmuotos medžiagos bei bandyti išsiaiškinti, kokios esminės klaidos buvo padarytos. O dažniausiai jų būna padaryta, nes, priešingu atveju, jūs net nebūtumėt gavęs šio darbo. Taigi reikia klaidą identifikuoti ir ją kuo greičiau ištaisyti.

Maža to, reikia kuo greičiau įžvelgti politines sroves, sudaryti tinkamas sąjungas, amortizuoti į permainas skeptiškai žiūrinčių darbuotojų priešiškumą. Ir visam tam nėra laiko, nes horizonte jau laukia pirmosios rungtynės ir privalai padaryti pirmąjį įspūdį.

Ir vis dėlto nepaisant visko, yra vienas dalykas, kuris, atrodo, užgriūva visus naujus trenerius – jaunus ir senus, aštraus proto ir išmintingus, perspektyvius ir jau pripažintus. Vienas klausimas, kuris nustatys jūsų valdymo toną: kokią tiksliai poziciją klube užimsite dėl kečupo vartojimo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas