Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: R.Abramovičiaus eros pabaiga

Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus didžiuliai turtai pavertė Londono „Chelsea“ pasauline futbolo jėga, tačiau pastarosiomis savaitėmis situacija dramatiškai keičiasi. Prieš keletą dienų savininkas pranešė, kad siekia parduoti komandą. Jis nustatė ir galutinį terminą, iki kurio suinteresuotosios šalys turi pateikti „orientacinius pasiūlymus“. Taigi beveik du dešimtmečius R.Abramovičiui priklausęs klubas keisis.

Iš pradžių 55 metų R.Abramovičius paskelbė ketinantis perduoti „Chelsea“ „valdymą ir priežiūrą“ savo labdaros fondo nariams. Šiuo žingsniu, tiesiogiai neatsisakydamas „Chelsea“ nuosavybės teisių, verslininkas, veikiausiai, bandė išvengti sankcijų, kurias Didžiosios Britanijos vyriausybė galėtų jam taikyti dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Laukti ilgai nereikėjo. Didžioji Britanija po kelių dienų pasiūlė naujus teisės aktus, nukreiptus prieš tokius turtingus rusus kaip R.Abramovičius. Daugelis jų savo turtus susikrovė per bičiulystę ar ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o vėliau slėpė savo pinigus užsienyje už fiktyvių bendrovių ir neskaidrių investicinių sandorių.

Patvirtindamas savo sprendimą parduoti komandą, R.Abramovičius tikino, kad šis sprendimas yra skausmingas. Jis jį palygino su asmenine auka, iš kurios negaus jokios naudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas