Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ne!“ – Europos čempionate lyja įvarčiai į savus vartus

Europos futbolo čempionatas jau tapo išskirtiniu pagal rekordinį į savus vartus įmuštų įvarčių skaičių.

Du Slovakijos rinktinės įvarčiai į savus vartus trečiadienį per 0:5 pralaimėtas rungtynes Ispanijai pratęsė Europos pirmenybių rekordą. Arba, kitaip tariant, – antirekordą.

Jau aštuoni įvarčiai įskriejo į savus vartus šiose Europos pirmenybėse – tai penkiais daugiau nei prieš tai buvęs pasiekimas – 3 įvarčiai į savus vartus per „Euro 2016“.

Pirmasis Slovakijos liapsusas įvyko, kai vartininkas Martinas Dubravka vietoj to, kad numuštų iš aukštai nuo skersinio atšokusį ir besileidžiantį kamuolį, įsimetė jį į savo ginamus vartus.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 24 d. svarbiausi įvykiai
„Scanpix“ nuotr./Martinas Dubravka įsimetė kamuolį į savo vartus per 0:5 pralaimėtą mačą Ispanijai.
„Scanpix“ nuotr./Martinas Dubravka įsimetė kamuolį į savo vartus per 0:5 pralaimėtą mačą Ispanijai.

Jurajus Kucka pelnė paskutinį įvartį per rungtynes Sevilijoje.

Prieš tai buvo tik devyni įvarčiai į savus vartus per visus 40 metų, skaičiuojant nuo 1976 metų turnyro iki „Euro 2016“.

Iki šio Europos čempionato nebuvo šio turnyro rungtynių, kad būtų praleisti du įvarčiai į savus vartus. O šiame turnyre du įvarčiai į savus vartus krito ir praėjusią savaitę.

Tada Portugalijos futbolininkai irgi įsimušė du. Gynėjai Rubenas Diasas ir Raphaelis Guerreiro bandydami atremti vokiečių atakas nukreipė kamuolį į savus vartus. Abu įvarčiai krito keturių minučių atkarpoje, Vokietija įsiveržė į priekį 2:1, o paskui laimėjo tas rungtynes 4:2.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: vokiškas Marytės plaukas ir lenkų ašaros

Visi aštuoni į savus vartus pelnę įvarčius žaidėjai grupės varžybose atstovavo pralaimėjusioms komandoms, tarp jų ir Vokietijos rinktinės gynėjas Matsas Hummelsas, lietęs paskutinis kamuolį, kai šis įskriejo į vartus per Prancūzijos rinktinės laimėtą mačą 1:0.

Šiame sąraše yra ir trys vartininkai, kurių vieni patys klydo, o kitiems tiesiog velniškai nepasisekė.

Lenkijos vartininkas Wojciechas Szczesny buvo nesėkmingas, kai Slovakijos futbolininko smūgiuotas kamuolys atšoko nuo virpsto jam į ranką, o tada įlėkė į vartus.

Suomijos vartininkui Lukašui Hradecky irgi nutiko nelaimė, kai jis bandė pasiekti nuo virpsto atšokusį kamuolį, smūgiuotą Belgijos gynėjo Thomaso Vermaeleno.

„Scanpix“ nuotr./Lukašas Hradecky
„Scanpix“ nuotr./Lukašas Hradecky

M.Dubravkos klaida trečiadienį buvo sunkiau paaiškinama. Prieš įsimesdamas kamuolį sau į vartus jis buvo atrėmęs Alvaro Moratos smūgiuotą 11 metrų baudinį.

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 24 d. svarbiausi įvykiai

Verta pažymėti, kad tuomet, kai įvarčių į savus rekordas buvo pasiektas 2016 metais, tai buvo pirmasis Europos čempionatas su 24 komandomis.

Rungtynių skaičius paaugo iki 51. Tai yra 20 daugiau nei būdavo žaidžiama šešiolikos komandų turnyruose.

Gali būti, kad šių metų rekordas dar paaugs. Po grupių varžybų etapo liko 15 rungtynių, per kurias irgi gali įkristi įvarčių į savus vartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas