Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: L.Messi numerį „Barcelona“ perleido jaunajai komandos žvaigždei

„Barcelona“ sirgaliams teks pratintis prie naujo 10-ojo komandos numerio savininko. Klubą palikus Lioneliui Messi, šis numeris perleistas kylančiai Katalonijos ekipos žvaigždei Ansu Fati.

18-os metų Bisau Gvinėjoje gimęs puolėjas Barselonos klube debiutavo būdamas vos 16-os ir 2019-2020 m. sezone per 33 mačus pasižymėjo aštuoniais įvarčiais.

Dar svarbesnį vaidmenį komandoje jis atliko 2020-2021 m. sezono starte, kai per 10 rungtynių spėjo pelnyti penkis įvarčius, tačiau tuomet jo pasirodymą nutraukė sunki kelio trauma, dėl kurios A.Fati praleido likusią sezono dalį.

Ispanijos pilietybę priėmęs ir šios šalies rinktinei nusprendęs atstovauti futbolininkas dar nedebiutavo ir šiame sezone, bet jo sugrįžimo tikimasi jau netrukus.

O sugrįš į aikštę A.Fati vilkėdamas jau ne 31-ojo, kaip iki šiol, o 10-ojo numerio marškinėlius, prieš tai net 13 metų priklausiusius L.Messi.

Į „Paris Saint-Germain“ šią vasarą persikėlęs argentinietis 2008-aisiais 10-ąjį numerį paveldėjo iš klubą palikusios kitos legendos Ronaldinho.

Daugelis „Barca“ sirgalių reikalavo, kad po L.Messi išvykimo 10-asis marškinėlių numeris taptų neliečiamu ir neatitektų jokiam žaidėjui, tačiau tam kelią užkirto „La Liga“ čempionato taisyklės. Pagal jas, visi pagrindinės sudėties futbolininkai privalo dėvėti numerius nuo 1 iki 25, išskyrus pagrindinę ekipą papildančius jaunimo komandos žaidėjus, kuriems tenka numeriai nuo 26 iki 50. Tai galiojo ir A.Fati atveju.

Prieš tai 10-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais Katalonijos klube žaidė ir tokios legendos kaip Diego Maradona, Rivaldo, Romario bei Hristo Stoichkovas.

Kiek anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad 10-asis numeris gali atitekti Philippe Coutinho, o tai supykdė didelę dalį „Barca“ sirgalių. Visgi brazilas Katalonijoje vėl žais 14-uoju numeriu pažymėta apranga.

Savo ruožtu Antoine'o Griezmanno, kurį „Barcelona“ paskolino Madrido „Atletico“ klubui, paliktą 7-ąjį numerį perėmė Ousmane'as Dembele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant