Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: „Monaco“ žvaigždyne – parašą padėjęs Lietuvos talentas

Edgaras Utkus sudarė ilgalaikę sutartį su „Monaco“ klubu. Dar pernai į Monaką atvykęs talentingas saugas padėjo parašą dėl ateities viename stipriausių Prancūzijos lygos klubų.
Edgaras Utkus sudarė sutartį su Monalo klubu iki 2022 metų.
Edgaras Utkus sudarė sutartį su Monalo klubu iki 2022 metų. / Monaco klubo nuotr.

„Monaco“ klubas savo svetainėje pranešė, kad sudarė sutartį su E.Utkumi trims sezonams – iki 2022 metų.

Šią vasarą 19-os metų sulaukęs saugas dar pernai rugpjūtį sėkmingai pasirodė „Monaco“ peržiūroje ir buvo pakviestas į klubo devyniolikmečių komandą.

Dabar jam pasiūlytas naujas profesionalus kontraktas, lietuvis ir toliau atstovaus „Monaco“ jaunimo komandai, vadovaujamai Devido Bechkouros.

„Save vadinantis žaidėju „kovotoju“, jis dabar laikosi naujos krypties ir neketina sustoti“, – lietuvį pristatė „Monaco“ klubas.

„Mano pirmasis profesionalus kontraktas man yra ypač svarbus. Esu laimingas, bet tai tik pradžia. Noriu padėkoti klubui už pasitikėjimą ir nuoseklią paramą“, – sakė E.Utkus.

Iš Radviliškio kilęs futbolininkas nuo dvylikos metų sportavo Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune.

LFF nuotr./Edgaras Utkus
LFF nuotr./Edgaras Utkus

Atakuojančiu saugu žaidžiantis vaikinas išsiskiria technišku žaidimu ir gebėjimais realizuoti baudos smūgius. Vienas toks jo įvartis prieš trejus metus atstovaujant Lietuvos septyniolikmečių rinktinei padėjo pasiekti lygiąsias su Ukraina.

Pastaruoju metu E.Utkus atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinei, iš viso yra sužaidęs 17 rungtynių.

Portugalo Leonardo Jordimo treniruojamame „Monaco“ klube didžiausios žvaigždės yra kolumbietis puolėjas Radamelis Falcao ir pasaulio bei Europos čempionu su Ispanijos rinktine tapęs saugas Cescas Fabregas.

„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregas
„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregas

Nors oficialiai priklauso nykštukinei kunigaikštystei, „Monaco“ yra vienas pajėgiausių Prancūzijos klubų, aštuonis kartus tapęs nacionaliniu čempionu ir penkis sykius laimėjęs taurę.

2004 metais „Monaco“ buvo pasiekęs Čempionų lygos finalą, o 1992 metais žaidė Taurių laimėtojų turnyro finale.

Nuo 2011 metų Rusijos milijardieriaus Dmitrijaus Rybolovlevo valdomas klubas pastarąjį dešimtmetį pradėjo operuoti dar didesnėmis pinigų sumomis, o aukščiausią tašką pasiekė 2016-2017 m. sezoną, kai pasiekė Čempionų lygos pusfinalį ir laimėjo Prancūzijos lygos auksą, pirmenybėse R.Falcao ir Kylianas Mbappe drauge įmušus 56 įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ puolėjas R.Falcao.
„Scanpix“ nuotr./„Monaco“ puolėjas R.Falcao.

Po auksinio sezono sekė žaidėjų išpardavimas – K.Mbappe už 180 mln. eurų parduotas aršiausiems varžovams Paryžiaus „Saint Germain“, o Barnardo Silva ir Benjaminas Mendy iškeliavo į „Manchester City“.

Užpraėjusį sezoną Monako klubas finišavo antras Prancūzijos lygoje, bet praėjęs buvo tikra katastrofa – L.Jordimą trenerio poste pakeitęs Thierry Henry vadovavo komandai tik tris mėnesius, tada buvo sugrąžintas buvęs strategas, o klubas vos išsaugojo vietą Prancūzijos lygoje, finišavęs 17-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas