Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Golubickas stebi dueto iš Lietuvos siautulį Kroatijoje: „Durys visada atviros“

Paulius Golubickas pastarąjį kartą Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjo 2021-ųjų birželį, tačiau vėliau traumos užkirto kelią vienam iš talentingiausių šalies futbolininkų. Dabar 22-ejų saugas vėl grįžta į įprastą ritmą, vėl pluša nacionalinės komandos stovykloje, o Kroatijoje ne tik sėkmingai kovoja dėl minučių ant vejos, bet ir stebi Mindaugo Nikoličiaus bei Valdo Dambrausko puikų žygį Splito „Hajduk“ klube.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Savo, visos federacijos ir futbolo bendruomenės palaikymą skiriame Ukrainai, jos žmonėms. Suprantame, kokia yra situacija, suprantame, kaip jiems sunku. Tokią žinutę siunčiame jiems ir labai stipriai palaikome“, – tokia žinute pasikalbėjimą su žiniasklaidos atstovais antradienio pavakarę pradėjo P.Golubickas.

„HNK Gorica“ klube rungtyniaujantis lietuvis pasakojo, kad Rusijos sukelto žiauraus karo tema paveikė žmones Kroatijoje.

„Kadangi Gorica yra netoli oro uosto, matome ir vykstančias pratybas, ruošiasi kažkiek, apšildo. Kalbant apie futbolo bendruomenę – siunčia žinutes, palaiko Ukrainą. Pačioje komandoje turime ir jaunesnių žaidėjų, kurie atvyko iš Ukrainos, klubas juos priima, apgyvendina, suteikia sąlygas treniruotėms“, – pasakojo P.Golubickas.

Nors žandikaulio lūžis, o vėliau čiurnos trauma, kuriai gydyti prireikė operacijos, stabdė saugo iš Lietuvos karjerą, dabar jis vis dažniau žengia į aikštę Kroatijos čempionate.

„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas
„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas

Prieš tris savaites „HNK Gorica“ klubą sudrebino ir permainos, kuomet treneris Krunoslavas Renduličius buvo atleistas, o iš jo vairą perėmė Samiras Toplakas.

„Turėjome sunkų periodą – septynios nelaimėtos rungtynės, trenerio pakeitimas. Tai išėjo į naudą. Dabar trejose iš eilės rungtynėse iškovojome taškus. Gaunu daugiau žaidybinio laiko. Teko kalbėti su treneriu, matyti ir aikštelėje, kad pasitikėjimo yra ir dažniau matysime mane aikštelėje“, – kalbėjo P.Golubickas.

Jaunas futbolininkas akylai stebi ir „Hajduk“ lietuvių dueto puikų sezono žygį. Mindaugo Nikoličiaus vadovaujamas, o Valdo Dambrausko treniruojamas garsiausias šalies klubas Kroatijos čempionate yra trečias ir stumdosi su konkurentais dėl titulo.

„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas ir Valdas Dambrauskas
„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas ir Valdas Dambrauskas

„Spaudimas tame klube tikrai didelis, bet ką jie nuveikė, iki kur nuėjo – padaryta tikrai daug. Atsidūrė taurės finale, kovoja dėl titulo, bus labai įdomu stebėti šį čempionatą. Aišku, ir mes jiems šiek tiek padėjome pastaruoju metu (P.Golubicko komanda nugalėjo „Hajduk“ tiesioginį konkurentą „Rijeka“ – aut. past.). Ir prieš juos dar laukia rungtynės. Lengva nebus, bet smagu bus stebėti“, – kalbėjo futbolininkas.

Būtent M.Nikoličius 2020-aisiais pakvietė P.Golubicką į „HNK Gorica“ klubą. Galbūt ateityje kvies ir į Splitą?

„Čia jau nuo manęs priklausys. Jei pavyks įrodyti vertę aikštelėje, visada durys atviros“, – neslėpė saugas.

HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas
HNK Gorica nuotr./Paulius Golubickas

Bet dabar P.Golubicko koncentracija yra ties rinktine, su kuria laukia dvejos draugiškos rungtynės prieš San Mariną ir Airiją.

„Visada malonu sugrįžti, atstovauti savo šaliai. Buvo sunkus periodas, bet nebūna didelių pergalių be sunkių pralaimėjimų. Be to sunkaus etapo gal nebūčiau ir čia. Labai džiaugiuosi. Vėl esu ten, kur noriu būti“, – džiaugėsi futbolininkas.

Jis teigė, kad traumų šleifas jau, reikia tikėtis, paliktas praeityje.

„Nieko nebejaučiu, ar tai žandikaulis, ar čiurna. Nuo Naujųjų esu savimi patenkintas, atsigavęs, su savimi padirbėjęs kiek daugiau. Manau, užrišiu visas traumas ir pavyks kilti į viršų“, – vylėsi P.Golubickas.

Beje, šis langas – pirmas jo ir trenerio Valdo Ivanausko susitikimas darbinėje aplinkoje.

„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Airija – Lietuva mačo akimirka. Valdas Ivanauskas
„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Airija – Lietuva mačo akimirka. Valdas Ivanauskas

„Pirmas įspūdis labai geras. Bendrauja su manimi, stebi iš šalies. Tikrai neturiu jokių priekaištų, manau, kad ir ateityje jų nebus. Esu patenkintas ir asistentais, noru, užsivedimu“, – kalbėjo P.Golubickas.

Per savo karjerą rinktinėje saugas yra sužaidęs 12 rungtynių ir pelnęs 1 įvartį, kuomet Baltijos taurėje pasiuntė kamuolį į Latvijos vartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas