Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 03 /20:22

P.Guardiola išlieka neįkandamu varžovu U.Emery: „Arsenal“ krito „Man City“ tvirtovėje

Unai Emery per visą savo karjerą dar nėra įveikęs Pepo Guardiolos treniruojamos komandos, ir šios pergalės Londono „Arsenal“ strategui teks palaukti. Sergio Aguero pelnė „hat-trick'ą“, o „Manchester City“ Anglijos „Premier“ lygos namų rungtynėse nukovė U.Emery auklėtinius rezultatu 3:1.
Sergio Aguero
Sergio Aguero / „Scanpix“ nuotr.

Sergio Aguero jau 46-ą sekundę pasiuntė įvartį į „Arsenal“ vartus.

Įdomu tai, kad „Manchester City“ argentinietis pelnė du greičiausius šio sezono „Premier“ lygos įvarčius, ir padarė tai dvejose rungtynėse iš eilės. Šios savaitės mače su „Newcastle United“ S.Aguero įmušė jau 24-ą sekundę. Tiesa, „City“ tą mačą pralaimėjo 1:2.

„Arsenal“ netruko atsakyti. 11-ą minutę „kanonieriai“ išnaudojo kampinio situaciją, kurioje sublizgėjo gynėjas Laurent'as Koscielny.

43-ią minutę „Manchester City“ dar kartą išsiveržė į priekį. Po virtinės perdavimų S.Aguero atliko formalumą, „uždarydamas“ perdavimą iš krašto ir prieš pat pertrauką pasiųsdamas „Arsenal“ į dar vieną nokdauną.

61-ą minutę krito trečias „Manchester City“ įvartis. Berndas Leno pasiekė kamuolį po Raheemo Sterlingo perdavimo, tačiau kamuolys atsimušė į vartininko aikštelėje slydusį S.Aguero ir įskriejo į vartus.

„Arsenal“ žaidėjai protestavo tikindami, kad S.Aguero kamuolį lietė ranka, bet arbitro Martino Atkinsono neįtikino.

„Manchester City“ kamuolį kontroliavo 59 proc.laiko ir atliko 19 smūgių (12 į vartų plotą), kai „Arsenal“ smūgiavo tik 4 kartus (2 į vartų plotą).

„Nežinau, kas darosi su tais pirmos minutės įvarčiais, – po rungtynių kalbėjo S.Aguero. Praėjusį kartą, kai įmušiau pirmą minutę, mes pralaimėjome, o šįkart laimėjome. Taigi esu laimingas. Malonu įmušti, bet svarbiausia laimėti“.

Buvusi „Premier“ lygos žvaigždė Alanas Sheareris pažymėjo, kad „Man City“ tiesiog dominavo antroje rungtynių pusėje.

„Prieš pat pertrauką praleistas įvartis tapo galingu smūgiu „Arsenal“ ekipai, kuri po to taip ir neatsitiesė. „Man City“ visa mylia buvo geresnė komanda, nusipelniusi pergalės“, – sakė A.Sheareris.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Arsenal“
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Arsenal“

„Arsenal“ treneris Unai Emery siekė pirmos pergalės prieš P.Guardiolos treniruojamą komandą. Per savo karjerą U.Emery dar nelaimėjo mikrodvikovos prieš P.Guardiolą, nors tokių akistatų nuo 2008 metų buvo jau 12-ika – 4 lygiosios ir 8 pralaimėjimai.

„Man City“ su 59 taškais žengia antroje pozicijoje. Dviem taškais daugiau turintis „Liverpool“ pirmadienį išvykoje susikaus su „West Ham United“.

Pralaimėjęs „Arsenal“ (47 taškai) penktą vietą užleido „Manchester United“ klubą, kuris sekmadienį 1:0 įveikė „Leicester City“ vienuolikę ir iškovojo 48-ąjį tašką.

Pastaruosius keletą metų Mančesterio komanda nuolat skriaudžia „kanonierius“. „Man City“ triumfavo ketveriose paskutinėse tarpusavio akistatose „Premier“ lygoje, ir penkeriose – įskaitant „Carling Cup“ varžybas. Šioje serijoje „Man City“ pelnė 14, „Arsenal“ – tik 2 įvarčius.

Pas paskutinius septynis tarpusavio susirėmimus „Premier“ lygoje „Arsenal“ nelaimėjo nė karto, „Man City“ oponentus paklupdė penkeriose rungtynėse. Dvejose jų užfiksuotos lygiosios.

Pastarąjį sykį „Arsenal“ futbolininkai „Man City“ klubą „Premier“ lygoje nugalėjo 2015 metų gruodžio 21 d. (2:1). Varžovų aikštėje „kanonieriai“ paskutinį kartą pergalė šventė 2015-ųjų sausio 18 d. (2:0).

VIDEO: „Vieni vartai“: VAR Lietuvoje, negirdėta statistika iš FIFA vadovų ir savaitgalio futbolo desertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas