Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagaliau: Braziliją įveikęs Lionelis Messi su Argentinos rinktine nušvito auksu

Dvi ilgos sausros nutrauktos šeštadienį „Copa America“ finale Rio de Žaneire: Argentina laimėjo pirmąjį svarbų titulą nuo 1993 metų, kai šeštadienį finale 1:0 įveikė Braziliją. O Lionelis Messi pagaliau iškėlė aukštyn pirmąjį svarų tarptautinį trofėjų, iškovotą su nacionaline rinktine – būtent tokio prizo trūko jo įspūdingoje kolekcijoje.

Kai nuaidėjo finalinis švilpukas, garsusis argentinietis priklupo ant kelio ir užsidengė rankomis veidą. Jo bendražygiai čiupo L.Messi ant rankų ir ėmė mėtyti į orą.

L.Messi buvo neįprastai tylus per Argentinos laimėtą finalą, bet galiausiai savo rankose jis laikė su mėlinai-baltais pelnytą taurę.

„Barcelona“ puolėjas yra šešis kartys išrinktas geriausiu pasaulio metų futbolininku ir laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėjų kartu su brazilu Pele ir savo tautiečiu Diego Maradona.

Tačiau L.Messi nesėkmingi bandymai laimėti su Argentinos rinktine visada buvo prisimenami, kai ateidavo laikas diskusijoms apie visų laikų geriausius.

Dabar L.Messi nusimetę prakeiksmą, „Copa America“ finale „Maracana“ stadione, kai Argentina laimėjo finalą, pirmajame kėlinyje įvartį pelnius Angeliui Di Maria.

L.Messi nebuvo itin pastebimas šįsyk ir neišnaudojo auksinės progos, kai buvo likusios dvi minutės, o jam buvo telikę įveikti vartininką.

Bet istorijos knygos fiksuos kita: jis baigė turnyrą kaip rezultatyviausias žaidėjas, pelnęs 4 įvarčius, ir išrinktas geriausiu turnyro žaidėju drauge su brazilu Neymaru.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras ir Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Neymaras ir Lionelis Messi

Dar svarbiau, kad L.Messi pagaliau iškovojo titulą tarptautinėse rungtynėse, nes prieš tai jis buvo pralaimėjęs keturis finalus – tris sykius „Copa America“ ir kartą 2014 metų pasaulio čempionate.

Žmonės užplūdo gatves Argentinoje, švęsti pirmojo nuo 1993 metų laimėto titulo ir L.Messi sėkmės.

Rio de Žaneire mačą stebėjo 7 tūkst. sirgalių – nedaug, bet Brazilijoje apskritai tik dabar buvo įleisti žiūrovai į stadioną šaliai kenčiant nuo COVID-19 pandemijos.

Nors L.Messi nežibėjo finale, 34 metų puolėjas buvo puikios sportinės formos per pastarąsias kelias savaites, įmušęs 4 įvarčius, tarp jų ir du baudos smūgiais.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi su Argentinos rinktine triumfavo „Copa America“ turnyre.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi su Argentinos rinktine triumfavo „Copa America“ turnyre.

Prieš tai jis 15 metų atstovavo Argentinai, bet per keturis pasaulio čempionatus ir šešis „Copa America“ turnyrus sužaidęs 53 mačus nebuvo laimėjęs trofėjaus su Argentina, nors yra vienas labiausiai tituluotų planetos futbolininkų – su „Barcelona“ 10 kartų tapo Ispanijos čempionu, keturis kartus triumfavo Čempionų lygoje, laimėjo šešis asmeninius Aukso kamuolius (Ballons d'Or).

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: liepos 9 d. svarbiausi įvykiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas