Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagaliau vėl žaidžiantis G.Gineitis – apie naują trenerį ir savo poziciją: „Esu mezzala“

Po penkių mėnesių ir 20 dienų pertraukos ryškiausias Lietuvos futbolo talentas Gvidas Gineitis grįžo į aikštę. Kelio traumą pagaliau išsigydęs 20-metis po keitimo žengė į aikštę aukščiausios Italijos lygos „Serie A“ mače.

Jis baigėsi lygiosiomis 0:0 namuose su „Lecce“ vienuolike.

Puikiai sezoną pradėjusi „Torino“ nepasinaudojo šansu bent laikinai tapti „Serie A“ lygos lydere.

„Scanpix“/AP nuotr./„Torino“ vyr. treneris Paolo Vanoli
„Scanpix“/AP nuotr./„Torino“ vyr. treneris Paolo Vanoli

Naujojo ekipos vairininko Paolo Vanoli vadovaujama „Torino“ šiame sezone dar nepralaimėjo ir su 8 taškais po 4 turų šiuo metu dalinasi 2–4 vietas Italijos futbolo čempionate.

74 minutę nuo suolo pakeltas G.Gineitis aikštės viduryje pakeitė serbą Ivaną Iličių ir per likusį laiką prie kamuolio prisilietė 11 sykių.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis

Lietuvis kėlė vieną kampinį, atliko 8 tikslius perdavimus iš 9-ių ir sykį sugrąžino kamuolį savo komandai, perimdamas jį iš varžovų.

Tačiau „Torino“ teko gintis nuo „Lecce“ atakų. Svečiai pagal smūgius į vartus dominavo 20:5, o pagal tikėtinus įvarčius – 1,60:0,45.

„Manau, šiandien mums šiek tiek trūko kokybės“, – po rungtynių kalbėjo G.Gineitis, rašo „Toro News“ žurnalistas Eugenio Gammarino.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis

Ir nors komandos žaidimas nuvylė, G.Ginetis turėjo priežasčių džiaugtis. Jam tai buvo pirmasis oficialus mačas po beveik po pusmečio.

„Jaučiuosi gerai. Sugrįžau po penkių mėnesių. Labai džiaugiuosi, kad žengiau į aikštę ir galėjau padėti komandai“, – tęsė G.Gineitis, dešinįjį kelį susižeidęs dar kovo mėnesį.

Blogiausia, kad vasarą trauma buvo atsinaujinusi.

Per šį laiką „Torino“ ekipoje pasikeitė labai daug. Trejus metus „Buliams“ (kaip pravardžiuojami „Torino“ futbolininkai) vadovavęs serbas Ivanas Juričius buvo atleistas.

Būtent jis 2023-iųjų pradžioje, rungtynėse garsiajame „San Siro“ stadione prieš legendinį „AC Milan“ klubą, patikėjo tuo metu dar tik 18 metų amžiaus lietuviu, pirmą sykį išleisdamas jį į aikštę „Serie A“ lygoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Juričius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Juričius

52-ejų P.Vanoli prie „Torino“ vairo stojo šią vasarą, o G.Gineičio situaciją sunkino kelio trauma, dėl kurios jis praleido komandos pasiruošimą sezonui ir negalėjo užsirekomenduoti naujajam strategui treniruotėse.

Tačiau pasveikęs ir pirmą sykį ant suolo „Torino“ rungtynėse sėdėjęs lietuvis iš karto buvo mestas į aikštę kovoje su „Lecce“ ekipa. Akistatoje, kuri klostėsi ne pagal „Torino“ ir P.Vanoli planą.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Paolo Vanoli emocingai dalina nurodymus
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Paolo Vanoli emocingai dalina nurodymus

„Jaučiuosi gerai naujo trenerio schemose“, – teigė G.Ginetis.

„Pakeitėme taktinį išsidėstymą aikštėje. Turiu žaisti kaip mezzala. Manau, kad tai – mano pozicija. Turiu atakuoti erdves. Esu žaidėjas, kuris bėga daug. Jaučiuosi gerai“, – detaliai apie savo naują vaidmenį „Torino“ ekipoje papasakojo vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

Kas yra „mezzala“?

  • Išvertus iš italų kalbos – pusiau kraštas („mezzo – pusiau, „ala“ – kraštas“).
  • „Mezzala“ vaidmens futbolininkas žaidžia aikštės viduryje, su į ataką ir kūrybą nukreiptomis užduotimis, nepamirštant ir gynybos. Dažnai lyginamas su 8-ojo numerio pozicija aikštėje.
  • Turbūt geriausias tokio vaidmens žaidėjo pavyzdys – Paulis Pogba.

Žaisti 8-uoju numeriu G.Ginečiui kartais tekdavo ir vadovaujant I.Juričiui, kuris mėgdavo lietuvį išnaudoti įvairiausiose pozicijose aikštės viduryje, neretai – ypač kovose su „Serie A“ grandais – patikėdamas jam daugiau gynybinių funkcijų.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Gvidas Gineitis

10, 10 ir 9 – tokias vietas užėmė „Torino“ klubas „Serie A“ lygoje, treniruojant I.Juričiui. Serbui teko pasitraukti, nes vienam turtingiausių Italijos regionų Pjemontui atstovaujanti ekipa kelia ambicingesnius tikslus. Nors rungtynės su „Lecce“ ir nepavyko.

„Turime dirbti toliau ir visą savo dėmesį dabar skirti jau kitoms rungtynėms“, – pažymėjo pagaliau ir pats žaisti galintis G.Gineitis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas