Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Panevėžys“ iškovojo pirmąją pergalę Lietuvos futbolo A lygoje

Į Aukštaitijos sostinę atėjo šventė – „Panevėžys“ iškovojo istorinę pergalę Lietuvos futbolo A lygoje. Panevėžiečiai po dramatiškos kovos 10-ajame ture rezultatu 2:1 nugalėjo turnyro lentelės kaimynę „Palangą“.
„Kauno Žalgiris“ - „Panevėžys“
„Kauno Žalgiris“ - „Panevėžys“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Svečiai į priekį galėjo išsiveržti jau pačioje dvikovos pradžioje. Yao N'Goranas baudos aikštelės prieigose gražiai suklaidino porą varžovų ir smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau savo komandą nuo įvarčio išgelbėjo Marius Suvaizdis.

„Panevėžys“ ilgiau kontroliavo kamuolį, o palangiškiai neretai labai tankiai susispausdavo baudos aikštelės prieigose. „Palanga“ daugiau aštrių momentų nesukūrė, bet šeimininkai taip pat strigo oponentų gynyboje.

Tik pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Paulius Janušauskas nepasinaudojo savo šansu – jam kelią pastojo „Palangos“ klube debiutavęs vartininkas iš Suomijos Jere Koponenas.

Antrame kėlinyje šeimininkai greitai išsiveržė į priekį. Po pakelto kampinio 49-ąją minutę pirmą smūgį J.Koponenas atrėmė, tačiau buvo bejėgis po to, kai antruoju bandymu kamuolį į vartus nukreipė antrą kartą šiame sezone pasižymėjęs vidurio gynėjas Vytas Gašpuitis.

„Palanga“ metėsi į priekį ir greitai išlygino rezultatą. Kiek anksčiau M.Suvaizdis įspūdingai išgelbėjo komandą po Idriso Umajevo smūgio, visgi, po 58-ąją minutę po Tomo Dombrauskio perdavimo iš dešiniojo krašto tiksliai galva smūgiavo pirmą sykį A lygoje pasižymėjęs Y.N'Goranas.

Netrukus „Panevėžys“ buvo labai arti antrojo įvarčio – Tautvydo Eliošiaus smūgį iš kelių metrų atrėmė puikią reakciją pademonstravęs J.Koponenas.

Chaotiškoje rungtynių pabaigos laimingą kortą ištraukė šeimininkai. Antrą pridėto laiko minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma laiku įkirto į baudos aikštelę ir smūgiu vienu lietimu padovanojo „Panevėžiui“ istorinę pergalę A lygoje.

Po šio laimėjimo panevėžiečiai savo sąskaitoje turi 5 taškus ir 2 taškais atsilieka nuo septintoje vietoje žengiančios „Palangos“.

VIDEO: „Vieni vartai“: anglų triumfas, nepamirštama Čempionų lyga ir eilės „šviniui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito