Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paplūdimio futbolo rinktinė tarė „ne“ mačui su Baltarusija: „Vertybės aukščiau sporto“

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė atsisakė rungtynių su karą Ukrainoje palaikančia Baltarusija, nors mūsiškiams tai reiškė atrankos turnyro pabaigą.

Kaip trečiadienio rytą pranešė Lietuvos futbolo federacija, sprendimas priimtas drauge – LFF ir paplūdimio futbolo rinktinės.

Ispanijoje vykstančiame pasaulio paplūdimio futbolo čempionato atrankos turnyre lietuviai grupės etape nusileido Prancūzijai ir Šveicarijai, bet sutriuškino Maltą ir grupėje užėmė 3 poziciją.

Aivaro Meškinio auklėtiniai kaip viena iš geriausių trečią vietą užėmusių ekipų pateko į atrankos varžybų atkrintamąsias. Antradienio vakare buvo ištraukti atkrintamųjų burtai, kurie Lietuvos paplūdimio futbolininkus suvedė į vieną porą su Baltarusijos komanda.

LFF nuotr./Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė
LFF nuotr./Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė

Rungtynės turėjo būti žaidžiamos trečiadienį, tačiau LFF kartu su rinktine priėmė sprendimą į aikštę su baltarusiais nežengti.

„Apmaudu, kad mūsų paplūdimio futbolininkai negalės pakovoti dėl patekimo į kitą atrankos etapą ir išbandyti jėgas su sporto elitu, tačiau vertybinės nuostatos šiuo atveju lieka aukščiau sporto. Aptarėme šį sprendimą su rinktinės atstovais ir sutarėme, kad toks žingsnis iš mūsų pusės dar kartą tinkamai parodys mūsų poziciją šiuo klausimu“, – kalbėjo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF prezidentas Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF prezidentas Edgaras Stankevičius

Į pasaulio čempionatą iš šio atrankos turnyro pateks keturios komandos.

Priminsime, kad žaisti su Baltarusija atsisakė ir Lietuvos moterų futbolo rinktinė. Dėl to mūsiškėms buvo pritaikytos UEFA sankcijos.

Tiesa, salės futbolininkai ir U17 merginos su baltarusėmis žaidė.

Pavasarį su Baltarusija turėjo žaisti ir nacionalinė Lietuvos vyrų futbolo komanda, tačiau galiausiai UEFA koridoriuose, po LFF prašymo, nuspręsta dvikovą su baltarusiais pakeisti į rungtynes su Gibraltaru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas