Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paplūdimio futbolo turnyre nugalėtojus į priekį vedė Mindaugas Kalonas

Šeštadienį Vilniuje paplūdimio futbolo entuziastai nepabūgo virš 30 laipsnių rodžiusio termometro stulpelio ir Neries pakrantėje prie Baltojo tilto kovėsi septynių komandų turnyre. Jo nugalėtojais tapo Vilniaus „Rings“ futbolininkai, prie kurių pergalės įvarčiais nemažai prisidėjo Mindaugas Kalonas.
006-Kalonas_Rings-Delta-Logistic
002-Delintra-Igol / V.Januškos/LFF.lt

Lietuvos salės futbolo asociacija (LSFA) šias varžybas organizavo minėdama Valstybės dieną.  Turnyre dalyvavo penkios sostinės ekipos – daugkartiniai šalies paplūdimio futbolo čempionato nugalėtojai bei prizininkai „Igol“ ir „Rings“ kolektyvai, taip pat „Rittal“ „Alfa-Ryders“ (buvęs „Snoras“), „Delintra“ bei dvi ekipos iš Vilniaus rajono – Dūkštų „Delta Logistic“ ir varžybų debiutantai Kalvelių „Ave.Ko“.

Rungtynės vyko dvejose grupėse, o vėliau komandos žaidė dėl vietų. Favoritai „Igol“ ir „Rings“ pirmajame etape užtikrintai pranoko visus savo varžovus.  Tačiau pusfinalyje „Igol“ nesėkmingai pradėjo dvikovą su „Delintra“ ir neatsitiesę netikėtai pralaimėjo 1:4.  Kitame pusfinalyje „Rings“ išlaikė persvarą prieš „Delta Logistic“ ir laimėjo 3:2.
Finale „Rings“ nuo pradžių įrodinėjo savo pranašumą ir sutriuškino „Delintrą“ 6:2.

Nugalėtojų komandai šiame turnyre atstovavo  ir žinomi didžiojo futbolo žaidėjai – buvęs Lietuvos rinktinės saugas M.Kalonas, ilgametis įvairių Vilniaus klubų žaidėjas, karjerą „Žalgiryje“ baigęs Egidijus Juška.

Septinta vieta atiteko „Rittal“ komandai, o penktą iškovojo naujokas „Ave. Ko“, kuriam pavyko įveikti „Alfa-Ryders“ ekipą. Visos dalyvės buvo apdovanotos LSFA taurėmis, o geriausiems žaidėjams atiteko atminimo prizai – geriausiu vartininku išrinktas Chasilas Firidunovas iš „Rings“, aikštės žaidėju – Remigijus Politika iš „Delintros“.
Apie paplūdimio futbolą:

Paplūdimio futbolas – viena sparčiausiai populiarėjančių futbolo šakų pasaulyje. Oficialiai jų varžybos vyksta jau beveik du dešimtmečius. Lietuvoje pirmieji oficialūs paplūdimio futbolo pirmieji turnyrai prasidėjo 2002 metais. Prieš trejus metus tarptautinėje arenoje debiutavo Lietuvos rinktinė.

Paplūdimio futbole, skirtingai nei kitose futbolo šakose, rungtyniaujama basomis. Komandas sudaro penki žaidėjai, įskaitant vartininką, ir penkis atsarginiai. Rungtynių metu keitimai neribojami ir gali vykti bet kada.  Rungtynės vyksta 3 kėlinius po 12 minučių. Jei rezultatas lieka lygus, skelbiamas 3 minučių pratęsimas, o vėliau  mušami baudiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant