Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Paris Saint-Germain“ bando supančioti savo superžvaigždę

„Paris Saint-Germain“ kaltinamas naudojantis psichologinį spaudimą Kylianui Mbappe, kai pašalino futbolininką iš išvykos į komandos varžybas Azijoje, – pareiškė Prancūzijos futbolininkų asociacija.

Kylianas Mbappe pateko į PSG pančius.

Tyli kova užvirė, kai rezultatyviausias visų laikų PSG futbolininkas pasakė klubui, kad nepratęs sutarties.

Pagal dabartinį kontraktą, 24 metų puolėjui liko tik 2023-2024 m. sezonas Paryžiuje, tad K.Mbappe planuoja po artimiausio sezono išvykti laisvas.

PSG įtaria, kad jis jau yra susitaręs su Madrido „Real“ ir nenori lengvai paleisti savo superžvaigždės. 2017 metais PSG paklojo net 180 mln. eurų „Monaco“ komandai už talentingą puolėją.

Dabar PSG nori, kad K.Mbappe pratęstų sutartį iki 2025 metų, o spausdamas žaidėją išbraukė iš sudėties žaidėjų, kurie vyks žaisti į Japoniją ir Pietų Korėją kontrolinių rungtynių.

Dėl to Paryžiaus klubą griežtai sukritikavo Prancūzijos futbolininkų asociacija.

„UNFP palieka sau teisę imtis civilių ir teisinių veiksmų prieš klubą, kuris elgiasi tokiu būdu“, – pareiškė profsąjunga.

K.Mbappe per šešerius metus buvo svarbiausias PSG žaidėjas, per 260 rungtynių pelnęs 212 įvarčių ir laimėjęs penkis Prancūzijos lygos aukso batelius, skiriamus rezultatyviausiam čempionato žaidėjui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

K.Mbappe yra padėjęs Prancūzijos rinktinei laimėti 2018 metų pasaulio čempionato auksą, o 2022 metų planetos pirmenybių finale pelnė 3 įvarčius į Argentinos vartus, kai prancūzai tenkinosi sidabru.

Jau pernai jis buvo labai arti Madrido „Real“, bet tada daugumai netikėtai pasirašė naują dvejų metų sutartį su PSG.

Apsisprendęs daugiau nepratęsti kontrakto, jis gali likti užribyje. PSG šeimininkas Nasserdas Al-Khelaifi yra pareiškęs, kad „neįmanoma, jog Mbappe paliktų klubą 2024 metais už dyką“.

PSG dabar treniruoja ispanas Luisas Enrique, pakeitęs Christophe Galtier šią vasarą po laimėto Prancūzijos čempionų titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas