Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiečio kirtis pravirkdė Paryžių – „Bayern“ šeštą kartą užkariavo Europą

Daugiau nei milijardą eurų į Paryžiaus „Saint-Germain“ klubą investavę investuotojai iš Kataro dar turės palaukti pirmojo UEFA Čempionų lygos trofėjaus. Pirmą kartą finale žaidę Prancūzijos čempionai nublanko gerai suteptos vokiškos mašinos spindesyje – stipriausiais Europoje tapo Miuncheno „Bayern“ futbolininkai, iškovoję pergalę 1:0.

Vienintelį ir lemiamą įvartį finale pelnė Paryžiuje gimęs ir PSG jaunimo akademijoje užaugęs Kingsley Comanas, lemiamose rungtynėse vilkėjęs raudoną „Bayern“ aprangą.

Iki 18-os metų amžiaus stipriausiai Prancūzijos komandai atstovavęs ir trejas rungtynes pagrindinėje PSG komandoje spėjęs sužaisti prancūzas dūrį tautiečiams į paširdžius smeigė sužaidus beveik valandą, kai pasinaudojo nuostabiu Joshua Kimmicho perdavimu ir nukreipė kamuolį į Keyloro Navaso ginamus vartus smūgiu galva.

„Bayern“ tai jau šeštas titulas pajėgiausiame žemyno turnyre (anksčiau jis vadinosi Europos taure).

Pagal trofėjus bavarai pavijo „Liverpool“ klubą ir dabar atsilieka jau tik nuo Madrido „Real“ (13) ir „AC Milan“ (7) komandų.

Be to, Miuncheno klubas šį sezoną laimėjo viską – „Bayern“ tapo ne tik Čempionų lygos, bet ir Vokietijos Bundeslygos bei taurės nugalėtoju.

Tai – vos antras kartas klubo istorijoje, kai per sezoną iškovojami trys pagrindiniai trofėjai. Pirmasis užfiksuotas prieš septynerius metus, 2013-aisiais.

„Bayern“ persvėrė laimėtų ir pralaimėtų finalų santykį į teigiamą pusę – iš 11 bandymų bavarai kovą dėl trofėjaus laimėjo šeštą sykį.

Savo ruožtu Paryžiaus klubui net ir pralaimėjimas finale tapo geriausiu pasirodymu Čempionų lygoje – iki tol PSG tik sykį žaidė pusfinalyje 1994-1995 m. sezone, bet į finalą prasibrauti nesugebėjo.

Prancūzijos sostinės komanda, kaip jau tampa įprasta, šį sezoną tapo ir šalies čempione bei taurės laimėtoja.

Finalo rungtynės pirmą kartą istorijoje vyko tuščiame stadione Lisabonoje, nors PSG sirgaliams buvo leista dalinai užpildyti savo komandos namų stadioną – jame per ekraną rungtynes stebėjo 5 tūkst. aistruolių.

„Scanpix“ nuotr./PSG sirgaliai stebi finalą Paryžiuje
„Scanpix“ nuotr./PSG sirgaliai stebi finalą Paryžiuje

Simboliška, kad tai buvo pirmas kartas nuo 1998-ųjų, kai Čempionų lygos finale žaidė du savo šalių – Prancūzijos ir Vokietijos – čempionai.

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1

59' Kingsley Comanas [0:1]

Svarbiausius PSG ir „Bayern“ akistatos įvykius fiksavo portalas 15min.

Antrasis kėlinys

90+5 min. PSG varžovų vartų šturmo nesurengė ir „Bayern“ triumfuoja – jie stipriausi Europoje!

90+2 min. Po ilgo laiko – proga Miuncheno komandos baudos aikštelėje. Deja, paryžiečiams lieka griebtis už galvos po nesėkmingo Erico Maximo Choupo-Motingo bandymo.

90 min. „Bayern“ vartuose šįvakar M.Neueris ar plytų siena? PSG fiksuojama nuošalė, bet net ir prieš švilpuką K.Mbappe iš kelių metrų pataiko ne į vartus, o į Vokietijos rinktinės vartininką.

84 min. Po keitimo pasirodęs Philippe'as Coutinho pabandė laimę baudos smūgiu, bet kamuolys prašvilpė greta virpsto.

74 min. PSG žaidėjai darosi aktyvesni – prancūzai varžovų vartus užgulė bent kelioms minutėms, tačiau „Bayern“ išsivalo savo baudos aikštelę.

70 min. Nuostabi Marquinhoso proga po A.Di Marios perdavimo, bet laiku ir vietoje ir vėl atsiduria M.Neueris.

69 min. Dar viena grėsmė PSG vartams, bet K.Navasas šįkart tvarkosi užtikrintai.

61 min. P.Kimpembe išgelbėjo PSG nuo R.Lewandowskio grėsmės.

59 min. Įvartis! Paryžiaus klubo akademijoje užaugintas prancūzas K.Comanas pasinaudoja nuostabiu J.Kimmicho perdavimu ir išveda „Bayern“ į priekį. Paryžiečiams lieka pusvalandis vilties.

52 min. Įsiutęs S.Gnabry šienauja Neymarui per kojas, o į konfliktą įsitraukia bent pusė abiejų komandų futbolininkų. Arbitras malšina aistras dviem geltonomis kortelėmis, skirtomis S.Gnabry ir L.Paredesui.

48 min. Antras kėlinys prasideda iš kažkur atskriejančiomis sirgalių skanduotėmis. Nesuveikė stadiono apsauga ar į aktyvų palaikymą pernelyg įsitraukė oficialūs komandų asmenys? Primename, kad dėl pandemijos visos finalinio Čempionų lygos etapo rungtynės vyksta be žiūrovų.

Pirmasis kėlinys

45+1 min. K.Comanas reikalauja vienuolikos metrų baudinio, bet arbitras iš Italijos papurtė galvą ir paskelbė kėlinio pabaigą.

45 min. Gaisras prie „Bayern“ vartų – po grubios klaidos nuostabų šansą turėjo K.Mbappe, bet jaunasis prancūzas kamuolį paleido tiesiai į rankas M.Neueriui.

32 min. PSG gynėjai dėkoja K.Navasui – R.Lewandowskis išniro vartininko aikštelėje ir tik paryžiečių vartininkas iš Kosta Rikos išsaugo vartus „sausus“.

29 min. Pavojingas A.Herreros smūgis – kamuolys atsimuša į L.Goretzką ir prašvilpia visai šalia „Bayern“ vartų virpsto.

25 min. J.Boatengas nebegali rungtyniauti – traumuotą bavarų vidurio gynėją keičia Niklasas Sule.

24 min. Aistros kaista – fantastišką progą turėjo A.Di Maria, bet kairiakojui teko smūgiuoti dešine ir kamuolys skrido virš vartų.

22 min. Virpstas! R.Lewandowskis demonstruoja klasę ir apsisukęs aplink savo ašį smūgiuoja į vartus, tačiau pataiko į jų konstrukciją.

18 min. Neymaras išdygsta lyg iš niekur ir patikrina M.Neuerį, tačiau šis vargais negalais kojomis susitvarkė su kol kas rimčiausiu PSG bandymu.

15 min. Pirmi paryžiečių šansai, tačiau K.Mbappe smūgiuotus kamuolius blokavo L.Goretzka ir J.Kimmichas.

12 min. Jau ne pirma PSG klaida pavojingoje zonoje, tačiau K.Comanas kamuolio tarp kelių gynėjų neišlaikė.

6 min. Pirmosios minutės priklauso „Bayern“. Nors pavojingų išpuolių vokiečiai dar nesurengė, kamuolys praktiškai visą laiką yra šalia PSG baudos aikštelės, o paryžiečiai kol kas nesusitvarko su varžovų spaudimu.

PSG startinė sudėtis: Keyloras Navasas, Juanas Bernatas, Presnelis Kimpembe, Thiago Silva, Thilo Kehreris, Leandro Paredesas, Marquinhosas, Anderis Herrera, Angelis Di Maria, Neymaras, Kylianas Mbappe.

„Bayern“ startinė sudėtis: Manuelis Neueris, Joshua Kimmichas, Jerome'as Boatengas, Davidas Alaba, Alphonso Daviesas, Thiago Alcantara, Leonas Goretzka, Kingsley Comanas, Thomasas Mulleris, Serge'as Gnabry, Robertas Lewandowskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas