Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionatas: eliminuotos šeimininkės ir sensacinga vokiečių nesėkmė

FIFA pasaulio moterų futbolo čempionate link finišo priartėjo grupių etapo varžybos. Dramatiškai išsisprendė situacija A grupėje, o H grupėje staigmeną pateikė Kolumbijos futbolininkės.
Alexandra Popp
Alexandra Popp / Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr.

Vienos čempionato šeimininkių Naujosios Zelandijos futbolininkės trečiajame ture be įvarčių 0:0 sužaidė su šveicarėmis ir pasitraukė iš turnyro dėl to, jog Norvegija net 6:0 sutalžė Filipinus.

Tiek zelandės, tiek norvegės surinko po 4 taškus, bet europietės, turnyrą pradėjusios netikėtu pralaimėjimu prieš Naujosios Zelandijos ekipą, finišavo antroje vietoje dėl geresnio įvarčių santykio.

Standings provided by Sofascore

Šveicarės grupių etapą užbaigė su 5 taškais ir užėmė pirmąją vietą. Įdomu tai, kad Alpių komanda nepraleido dar nepraleido nė vieno įvarčio.

Aštuntfinalyje šveicarės ir norvegės susirungs su Japonija ir Ispanija – šios komandos jau užsitikrino bilietus į atkrintamąsias, bet paskutiniame ture dar kausis dėl pirmosios vietos C grupėje.

Staigmena H grupėje

Netikėtas rezultatas užfiksuotas H grupėje. Europos vicečempionė Vokietija 1:2 nusileido Kolumbijai.

Linda Caicedo išvedė kolumbietes į priekį 52-ąją minutę, bet atrodė, kad vokietės išplėšė bent tašką, kai 89-ąją minutę Alexandra Popp išlygino rezultatą.

Vis dėlto septintąją pridėto laiko minutę Manuela Vanegas pelnė įvartį galva ir pasiuntė Kolumbijos rinktinę į ekstazę – dvi pergales jau iškovojusiai komandai paskutiniame ture nepralaimėti prieš Maroką keturių įvarčių skirtumu, kad užsitikrintų bilietą į aštuntfinalį.

Kitose H grupės rungtynėse Maroko futbolininkės atsitiesė po penkiais įvarčiais pralaimėto pirmo turo mačo prieš Vokietiją ir 1:0 nugalėjo Pietų Korėją. Vienintelį įvartį 6-ąją minutę pelnė Ibtissam Jraidi.

Korėjietės dar išsaugo teorines viltis patekti į aštuntfinalį, bet joms ne tik reikia nugalėti Vokietiją bent keturių įvarčių skirtumu, bet ir sulaukti Maroko nesėkmės prieš Kolumbiją.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas