Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 28 /22:51

Kuriozų kupiname mače Šveicarijoje Lietuvos rinktinę pražudė ankstyvas įvartis

2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos kovas sekmadienio vakarą Sankt Galene pradėjusi Lietuvos rinktinė nustebinti nesugebėjo, tačiau panašaus fiasko, koks buvo patirtas prieš kelias dienas Kosove, irgi išvengė. Valdo Urbono auklėtiniai pirmajame mače 0:1 nusileido šveicarams, praleidę labai ankstyvą Xherdano Shaqiri įvartį.
Martynas Dapkus
Martynas Dapkus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių pradžia netikėtai vėlavo daugiau nei penkiolika minučių. FIFA delegatai buvo nepatenkinti Sankt Galeno stadione pastatytais vartais. Prieš mačą arbitrai išmatavo vartų aukštį ir jie buvo penkiais centimetrais aukštesni, nei reikalauja taisyklės (2,44 m). Galiausiai į stadioną buvo įnešti nauji vartai, bet techniniai nesklandumai nesibaigė – grojant Lietuvos himną pradėjo strigti garso takelis, o vėliau vienų vartų tinkle buvo rasta skylė, kurią teko lopyti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sankt Galeno stadione keičiami vartai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sankt Galeno stadione keičiami vartai

Visi šie nesklandumai lietuvius stipriai išmušė iš vėžių ir pirmasis įvartis į mūsų vartus krito jau 2-ąją dvikovos minutę. Markas Beneta atliko perdavimą Martynui Dapkui, o šis labai nesėkmingai jį perdavė Domantui Šimkui. Šveicarai tuo žaibiškai pasinaudojo, perėmė kamuolį ir Xherdanas Shaqiri pasiuntė jį į vartus.

Įvartį įmušę šveicarai nenusiramino ir toliau link lietuvių vartų ritosi viena atakų banga po kitos.

34-ąją minutę dar vieną labai pavojingą smūgį iš toli atliko Haris Seferovičius, bet Tomas Švedkauskas nukreipė kamuolį už galinės linijos.

Antrame kėlinyje šveicarai vėl turėjo iniciatyvą, bet jų atakoms jau akivaizdžiai trūko aštrumo.

Šveicarai ryškiai laimėjo pagal visus statistinius komponentus: smūgiai į vartus – 9:2, šalia vartų – 8:1, kampiniai – 14:3.

Lietuviams tai buvo pirmasis mačas šioje atrankoje, šveicarams – antrasis. Pirmajame mače Vladimiro Petkovičiaus treniruojama komanda 3:1 svečiuose pranoko bulgarus.

C grupėje taip pat dar rungtyniauja Italijos ir Šiaurės Airijos komandos. Šių komandų tarpusavio pirmąją dvikovą Parmoje 2:0 laimėjo italai. Sekmadienį italai 2:0 svečiuose pranoko bulgarus.

Su italais lietuviai namuose žais trečiadienį.

Šveicarija – Lietuva 1:0
2' [1:0] Xherdanas Shaqiri

Šveicarija (4-2-3-1): Yannas Sommeris; Ricardo Rodriguezas, Manuelis Akanji, Nico Elvedi, Silvanas Widmeras; Granitas Xhaka, Remo Freuleris; Breelas Embolo, Xherdanas Shaqiri, Rubenas Vargasas; Haris Saferovičius.

Lietuva (4-3-3): Tomas Švedkauskas; Saulius Mikoliūnas, Vytas Gašpuitis, Markas Beneta, Egidijus Vaitkūnas; Martynas Dapkus, Domantas Šimkus, Vykintas Slivka (75' Tautvydas Eliošius); Arvydas Novikovas, Justas Lasickas (58' Karolis Laukžemis), Fiodoras Černychas (80' Deimantas Petravičius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento