Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato įdomybės – specialiame 15min podkaste „Skrieja kamuolys“

Šiemet futbolo gerbėjams pasaulio čempionatas bus įdomesnis ir smagesnis. 15min portale jau ketvirtadienį startuoja naujas podkastas „Skrieja kamuolys“. Jį galima bus klausyti kiekvieną čempionato rungtynių dieną 12.00 val. Podkastą ves 15min žurnalistas Gintaras Radauskas, o jam talkins „Humoro klubo“ komikas ir futbolo fanas Paulius Ambrazevičius bei „Viaplay“ komentatorius Rytis Vyšniauskas. Iš Rusijos stadionų karščiausias naujienas praneš 15min sporto žurnalistas Marius Bagdonas.
Podkastą ves 15min žurnalistas Gintaras Radauskas, o jam talkins Paulius Ambrazevičius, Rytis Vyšniauskas. Iš Rusijos stadionų karščiausias naujienas praneš 15min sporto žurnalistas Marius Bagdonas.
Podkastą ves 15min žurnalistas Gintaras Radauskas, o jam talkins Paulius Ambrazevičius, Rytis Vyšniauskas. Iš Rusijos stadionų karščiausias naujienas praneš 15min sporto žurnalistas Marius Bagdonas.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių. Podkastą „Skrieja kamuolys“ bus galima klausyti 15min portale, „iTunes“ bei „Podbean“ platformose.

„Tikiuosi, kad 15min podkastas „Skrieja kamuolys“, skirtas 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui Rusijoje, padės lietuviams atrasti podkastus. Apie varžybas ir jų užkulisius kalbėsimės ir rimtai, ir toli gražu ne“, – tvirtino vienas podkasto kūrėjų, 15min žurnalistas Gintaras Radauskas.

Podkaste, kurį remia „Betsafe“, vedėjai kalbės apie praėjusias ir būsimas rungtynes, vertins rinktinių galimybes, komentuos čempionato užkulisius ir trauks vienas kitą per dantį.

„Iškart pasakau, kad jeigu kas nors iš manęs tikisi labai rimtų įžvalgų apie Kroatijos saugus ar Nigerijos vartininkus, tai nenudžiuginsiu – man visada įdomu tai, kas vyksta šalia futbolo, ir tikrai apie daug tokių dalykų ketinu kalbėti, kartais net ir labai nerimtai“, – teigė Paulius Ambrazevičius, „Humoro klubo“ komikas ir futbolo sirgalius.

„Viaplay“ komentatorius Rytis Vyšniauskas pažada, kad nepamirš ir to, kas vyksta rungtynių metu: „Aš stengiuosi kalbėti apie tai, ką pamatau aikštėje, ir dalintis savo nuomone. Dažnai gal šaunu pro šalį, bet tai normalu. Beveik neskaitau diskusijų forumų, straipsnių žiniasklaidoje, tiesiog kliaunuosi savo galva. Džiaugiuosi, kad turėsime platformą, kur bus galima gana neformaliai kalbėtis apie futbolą. Keisimės nuomonėmis, gal kartais patrauksime vienas kitą per dantį, tikrai pasistengsime, kad žmonėms būtų ir linksma, ir informatyvu. Podkastai man atrodo Lietuvoje iki šiol gerai neišnaudojama niša.“

15min sporto žurnalistas Marius Bagdonas per šį pasaulio čempionatą dirbs Rusijoje – jis stebės mačus Maskvoje, Sankt Peterburge, Jekaterinburge ir Kaliningrade. Su podkasto „šeimininkais“ Vilniuje ir jo klausytojais specialusis korespondentas bendraus iš Rusijos.

„Man Rusija ir futbolas – dvi prasilenkiančios tiesės. Aikštėje rusai vargu ar nustebins, o štai šalia stadionų tikrai gali. Tikiuosi, kad bent žiupsnį tos šiomis savaitėmis pulsuojančios atmosferos pavyks perteikti mūsų podkasto klausytojams“, – sakė M.Bagdonas.

15min šiemet žada ir daugiau audionaujienų. Šiuo metu kuriama nauja audioplatforma, kurią finansuoja „Google“ valdomas „Digital News Initiative“ fondas. Mobiliojoje programėlėje ir portale 15min vartotojai galės klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, podkastų, diskusijų ir kitokio turinio. Mobilioji programėlė startuos 2018 m. gruodį.

VIDEO: 15min studijoje – podkasto „Skrieja kamuolys“ pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas