Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitikdamas Šveicariją V.Ivanauskas leidosi į prisiminimus: „Viena koja jie nelaimės“

Efektingai prie Lietuvos rinktinės vairo debiutavęs Valdas Ivanauskas viliasi, kad šeštadienio pergalė prieš Bulgariją namuose nebuvo vienadienis stebuklas. Antradienio vakarą 55-erių kauniečio kariaunai teks dar sudėtingesnis egzaminas, nes į Vilnių atvyksta vienintelį grupės kelialapį į pasaulio čempionatą besivaikantys šveicarai.

„Šeštadienio rungtynėse buvo labai daug pozityvių momentų. Komanda iškovojo taškus ir tai padarė visiškai pelnytai. Tai džiugina labiausiai. Visi suprantame, kad Šveicarija visai kito kalibro varžovas, tai viena geriausių komandų Europoje. Mačas bus labai sunkus, bet tikiuosi, kad tas teigiamas emocijas mes atsinešime ir į rytdienos rungtynes“, – prieš paskutinę treniruotę LFF stadione vylėsi V.Ivanauskas.

Treneriui antrino ir mačo su bulgarais didvyris Ernestas Šetkus, dvikovos pradžioje atrėmęs varžovų baudinį ir taip įkvėpęs savo komandos draugus būsimam žygdarbiui.

„Mūsų nuotaikos yra tikrai pakilios. Iškovojome Lietuvai nebūdingą skambią pergalę prieš Bulgariją. Visgi Šveicarija visa galva stipresnė komanda. Visgi mes ruošiamės mačui labai atsakingai ir bandysime nustebinti Lietuvos sirgalius dar kartą“, – kalbėjo E.Šetkus.

V.Ivanauskas negailėjo komplimentų būsimiems priešininkams ir pripažino, kad šeštadienį iškovota šveicarų pergalė 2:0 prieš Šiaurės Airiją buvo visiškai pelnyta.

„Šveicarai buvo geresnė komanda ir dominavo, nors turbūt visi matėte tą keistą antrą geltoną kortelę, po kurios airiai liko dešimtyje. Varžovas tikrai stiprus, galima prisiminti Europos čempionatą ir kokybę, kurią jie ten demonstravo. Nuo to laiko niekas nepasikeitė, pasikeitė tik treneris. Bet visi žaidėjai yra aukščiausio lygio, žaidžia stipriausiuose klubuose. Jei ir kuo gali mus nustebinti, tai tik geru žaidimu“, – samprotavo strategas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Ivanauskas

15min paklaustas, ar skiriasi Šveicarijos komandos žaidimas, prie šios ekipos vairo Vladimirą Petkovičių pakeitus Muratui Yakinui, V.Ivanauskas nedvejojo nė akimirkos.

„Braižas pasikeitęs, žaidimo schema taip pat yra pasikeitusi“, – pažymėjo strategas.

2014-ųjų rudenį prieš šių dviejų šalių komandų rungtynes Sankt Galene V.Ivanauskas duodamas interviu šveicarų žiniasklaidai pareiškė, jog „šeimininkai lietuvius apžaistų su viena koja“ ir buvo teisus – Igorio Pankratjevo komanda gavo į kuprą 0:4.

Kaip šių dviejų komandų jėgų santykis atrodo praėjus septyneriems metams, kai jau pats V.Ivanauskas stovi prie komandos vairo?

„2014-aisiais šveicarai tikrai buvo labai stiprūs ir tą parodė rezultatas, bet... Jau po metų šios dvi komandos žaidė Vilniuje, šveicarai irgi laimėjo 2:1, bet Lietuvos rinktinė tame mače žaidė ypač gerai ir tikrai buvo verta daugiau. Tikiuosi, kad ryt šveicarams reikės dviejų kojų. Visi supranta, kad šveicarų žaidėjų meistriškumas yra aukštesnis, bet jei išlaikysime discipliną ir drausmę, komandiniais veiksmais tikrai galime nustebinti“, – mintimis dalijosi strategas.

C grupė
Nr. Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Italija 6 4 2 0 12:1 14
2 Šveicarija 5 3 2 0 6:1 11
3 Šiaurės Airija 5 1 2 2 4:5 5
4 Bulgarija 6 1 2 3 4:9 5
5 Lietuva 6 1 0 5 4:14 3

Po mačo su bulgarais V.Ivanauskas neslėpė pagaliau atradęs optimalią sudėtį ir džiaugėsi, kad bene pirmą kartą per labai ilgą istoriją nė vienas rinktinės futbolininkas neiškrito iš konteksto.

Visgi priverstinių pokyčių antradienį bus – geltoną kortelę užsidirbęs Egidijus Vaitkūnas turės praleisti dvikovą.

„Visi kiti žaidėjai yra sveiki, traumų po pergalių nebūna, – spaudos konferencijoje juokėsi V.Ivanauskas. – Egidijus mums yra svarbus žaidėjas, bet minčių kuo jį pakeisti turime. Startinę sudėtį savo mintyse jau turiu, bet ją skalbti jau dabar paprasčiausiai neapsimoka.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ernestas Šetkus

Kapitonas E.Šetkus pastaruoju metu yra viena ryškiausių rinktinės figūrų. Vartininkas Yannas Sommeris taip pat yra ne mažiau svarbi detalė šiandieninėje šveicarų futbolo mozaikoje.

„Sommeris yra vienas geriausių pasaulio vartininkų, bet pradėtas vertinti tik pastaraisiais metais, ypač po puikiai sužaisto Europos čempionato. Visgi jo žaidimą seku jau ilgą laiką ir manau, kad jis priklauso geriausių planetos vartininkų penketukui. Žaidžia labai modernų futbolą – aukštai, puikiai kamuolį vardo kojomis“, – komplimentus oponentus žarstė Lietuvos rinktinės vartininkas.

Istoriškai Šveicarija mūsų rinktinei yra ypač neparankus priešininkas. Iki šiol abi komandos susitiko keturis sykius ir visus kartus pergalę šventė varžovai. Įvarčių santykis taip pat iškalbingas – 1:16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant