Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinė malda: „Stumbras“ prašo nukelti kelerias rungtynes

Kauno „Stumbro“ futbolo klubas bando laimėti laiko ir pabandyti išsikapstyti iš itin sudėtingos padėties, į kurią pateko šį sezoną.
„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti
„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Stumbras“ balansuoja ant išnykimo ribos krašto.

Nuo 2013 metų gyvuojantis klubas praėjusį savaitgalį nežaidė A lygos rungtynių Kaune su „Palanga“, kai klubo savininkas airis Richardas Walshas nurodė treneriui portugalui Joao Martinsui nevesti komandos į aikštę.

„Stumbro“ dubleriai jau praleido du 1-osios lygos mačus, o trečiadienį turėjęs vykti Lietuvos futbolo federacijos taurės mačas Vilniuje su „Žalgiriu“ irgi neįvyko.

15min žiniomis, „Stumbras“ dėl skolų žaidėjams turi galiojančias sutartis tik su aštuoniais futbolininkais. Likę žaidėjai treniruojasi, bet ir jie gali palikti komandą, kurioje oficialiai uždirba tik minimalų atlyginimą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti

Dėl praleistų rungtynių klubui gresia pašalinimas iš visų varžybų, o tai reikštų klubo gyvavimo pabaigą.

Tačiau klubo savininkas airis R.Walshas pagaliau susisiekė su A lygos atstovais telefonu trečiadienį ir paprašė nukelti artimiausias trejas rungtynes.

Pagal tvarkaraštį tai būtų birželio 22 dienos mačas su „Panevėžiu“, birželio 19 d. rungtynės su „Riteriais“ ir liepos 6 dienos mačas su „Atlantu“.

Paskui iki rugpjūčio 3 dienos A lygoje įsivyraus pertrauka dėl varžybų Čempionų ir Europos lygų atrankoje.

„Per tą mėnesį „Stumbro“ savininkas žada bandyti surasti investuotojų“, – sakė A lygos vadovas Vidmantas Murauskas.

Ketvirtadienį A lygos klubai gavo raštus iš „Stumbro“ atstovo Valdo Knyzelio, kurį R.Walshas paskyrė į sporto direktoriaus pareigas, su prašymu nukelti rungtynes.

A lygos klubų pozicija turėtų paaiškėti penktadienį, kai „Stumbro“ ateitį svarstys ir Lietuvos futbolo federacija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti

Tarp A lygos klubų nuomonės veikiausiai nebus bendros nuomonės.

V.Murauskas, kuris yra Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas, linkęs palaukti mėnesį, nors ir abejoja, „Stumbro“ savininko bandymais rasti naujus investuotojus.

„Tik dabar įvyko pirmasis pašnekesys su juo. Gali būti, kad jis ieško investuotojų ne pirmą mėnesį, – svarstė V.Murauskas. – Padėtis akivaizdžiai sunki.“

Jis liko nusivylęs „Stumbru“, nes dėl neįvykusių rungtynių nuostolių patiria ir A lyga. Pagal sutartį su viena Didžiosios Britanijos įmonių, A lyga už transliacijos turi gauti po tūkstantį eurų už rungtynes, bet dabar, anot V.Murausko, signalas nebuvo paduotas, susitarimas dėl dviejų rungtynių jau pažeistas.

Vilniaus „Žalgirio“ sporto operacijų direktorius Deividas Šemberas teigė, kad ir sostinės klubo planai buvo sujaukti, kai likus dienai iki taurės mačo buvo gautas prašymas nukelti rungtynes.

„Treneriai ir žaidėjai ruošėsi šiam mačui, buvo atliekami organizaciniai darbai, todėl nesutikome rungtynių nukelti“, – sakė D.Šemberas, pasiguodęs, jog bent laukti nežinioje rungtynių dieną neteko, nes buvo gautas raštas, kad „Stumbras“ tikrai nežais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti

Apie „Stumbro“ likimą D.Šemberas dar nemąstė. „Mes artimiausiu metu su jais rungtynių nežaisime, tad tai tai aktualiau kitiems. Iš principo būtume visada pasirengę padėti komandai, jei tik komanda nori padėti pati sau. Pernai Klaipėdos „Atlantas“ parodė daugiau noro išsikapstyti ir viską pradėti nuo švaraus lapo nei dabar „Stumbras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas