Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojaus aliarmas: Lietuvoje laukiamas pasaulio salės futbolo čempionatas gali neįvykti?

Iš Ispanijos atskriejo bauginanti žinia – ilgai lauktas pasaulio salės futbolo čempionatas, kurio organizavimas patikėtas Lietuvai, gali neįvykti. Šią informaciją skelbia žurnalistas Gustavo Munana, tačiau Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius 15min patikino, kad kol kas ši informacija – tik gandai, o darbai toliau vyksta.

„Gandai prasidėjo Afrikoje, prasitęsė Azijoje, pasiekė Pietų Ameriką ir Europą. FIFA svarsto galimybę atšaukti pasaulio salės futbolo čempionatą, kuris buvo perkeltas iš 2020-ųjų į 2021-sius ir turėtų būti rengiamas Lietuvoje“, – skelbia garsus žurnalistas ir salės futbolo ekspertas G.Munana savo tviteryje.

Jo teigimu, FIFA mato, jog situacija pasaulyje nėra stojusi į vėžes dėl COVID-19 pandemijos, o dėl to neina surengti atrankos turnyrų.

Kai kuriuos savo turnyrus FIFA nukėlė dėl panašių priežasčių į kitus metus, bet dabar svarsto išvis atšaukti pasaulio čempionatą, kad išlaikytų ketverių metų ciklą ir pirmenybes surengtų 2024-siais.

Kai gegužę buvo pranešta, jog pasaulio čempionatas perkeliamas į kitus metus, bilietus į jį turėjo 13 rinktinių iš 24, dabar skaičius padidėjęs iki 15-kos, tačiau dar 24 komandos turi varžytis dėl likusių 9 kelialapių.

„FIFA skeptiškai žiūri į abiejų likusių atrankos turnyrų surengimą laiku“, – rašė G.Munana.

Taip pat ekspertas prideda, kad norą atšaukti pasaulio čempionatą gali lemti ir finansinė salės futbolo situacija.

„Nieko nėra oficialaus. Daug skambučių ir „WhatsApp“ žinučių, keičiantis informacija tarp lyderių. Nors FIFA tikino, kad turnyrams iškilusi rizika lygi nuliui, dabar aišku, kad pasaulio salės futbolo čempionatas gali ir nebūti įgyvendintas“, – užbaigė G.Munana.

15min susisiekė su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi, kuris patikino, kad kol kas iš FIFA jokios panašios informacijos girdėti neteko.

„Su FIFA pastoviai bendraujame, gruodžio mėnesį turėjome darbo grupės virtualų posėdį apie tai, kas padaryta, kokie yra planai. Sausio mėnesį vėl turime susirinkimą, vėliau, kai leis pandeminės sąlygos, planuojamas vizitas į Lietuvą. Pirminis to planas, kad atvyktų vasario antroje pusėje FIFA atstovai apsižiūrėti ir įvertinti visus dalykus. Tad darbai vyksta, iš FIFA pusės ženklų apie galimą atšaukimą nėra“, – sakė E.Stankevičius.

LFF generalinis sekretorius neslėpė, kad, atsitikus blogiausiam scenarijui, nuostolių tikrai būtų.

„Darbai vyksta, jie įsibėgėję. Jei atsitiktų taip, kad čempionatas būtų atšauktas, nuostolių būtų. Tada kalbėtume su FIFA dėl jų padengimo. Bet šiai dienai nesinorėtų apie tai kalbėti, apie atšaukimą negalvojame“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento