Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojaus varpai Vokietijai: dominatorė Ispanija surengė 7 įvarčių fiestą

Ispanijos futbolininkai pasismagino įvarčių švente per rungtynes su Kosta Rika ir pirmą kartą per savo šalies pasirodymą pasaulio futbolo čempionate pelnė 7 įvarčius.

Atsinaujinusi, vieną jaunesnių čempionato sudėčių (25,3) atsivežusi Ispanija prisistatė puikiai Katare.

Pirmosiose savo grupės rungtynėse Luiso Enrique treniruojama komanda nuo pat mačo pradžios atakų lavina užliejo Kostą Riką ir iškovojo pergalę 7:0 (3:0).

18-metis Gavi pelnė įvartį ir pasižymėjo rezultatyviu perdavimu, Ferranas Torresas pelnė du įvarčius (vieną iš 11 metrų baudinio), o įvarčiais taip pat pasismagino Dani Olmo, Marco Asensio, Carlosas Saleras ir Alvaro Morata.

Gavi (18 metų 110 dienų) tapo trečiuoju pagal jauną amžių įvartį pasaulio pirmenybėse pelniusiu žaidėju. Jaunesni buvo tik brazilas Pele (17 metų ir 249 dienų) ir meksikietis Manuelis Rosas (18 metų 99 dienų).

Ispanijos rinktinė ženkliai pajaunino sudėtį, kuriai labai svarbūs tapo „Golden Boy“, geriausiems iki 21 metų Europos futbolo talentams skirto prizo laureatai 2021 ir 2022 metais, atitinkamai Pedri ir Gavi.

Trečiadienį šie „Barcelona“ vidurio saugai leido Ispanijai dominuoti pirmosiose pasaulio čempionato rungtynėse su patyrusia Kosta Rika, kuri tebeturi žaidėjų iš tos nustebinusios rinktinės, prieš 8 metus planetos pirmenybėse pasiekusios ketvirtfinalį. Pavyzdžiui, garsusis Keyloras Navasas, buvęs Madrido „Real“ vartininkas, šį sezoną dar nežaidęs „Paris Saint Germain“ klube ir galbūt pritrūkęs praktikos ir neišgelbėjęs tėvynainių nuo techniškų ispanų atakų.

Ispanijos rinktinė, turinti tik Sergio Busquetsą iš triumfo 2010 metų planetos pirmenybėse, žaidė labai lengvai ir gražiai, dominavusi taip, kad Kosta Rika neatliko nė vieno smūgio į Ispanijos vartus!

Toks ispanų žaidimas kelia papildomą intrigą grupėje po netikėtai pasibaigusio pirmojo mačo.

Japonija 2:1 nustebino Vokietiją, kuri su Ispanija žais savo antrąsias rungtynes sekmadienį.

Suprasti akimirksniu

Ispanijos ir Kosta Rikos komandų rungtynėse nuo 18 val. svarbiausius įvykius fiksavome ir mes:

Antrasis kėlinys: Ispanija – Kosta Rika 7:0

93 min. Dar viena techniška ataka, kurią tiksliu smūgiu pabaigė Alvaro Morata. Jau 7:0, o negailestingas teisėjas yra pridėjęs 8 papildomas minutes.

90 min. Carlosas Saleras pelnė šeštąjį įvartį į Kosta Rikos vartus.

78 min. Susistumdymas aikštėje. Žaidėjai rimtai susikibo, kai Kosta Rikos žaidėjas atakoje užkrito ant varžovo, o konflikte aktyviai sudalyvavo ir Gavi. Tiesa, aistros greitai nurimo, teisėjas nė vienam neparodė kortelės.

75 min. Įvartis! Gavi siunčia kamuolį nuo virpsto juvelyriniu smūgiu iš eigos, gavęs perdavimą iš krašto. 18-metis saugas tapo jauniausiu ispanu, pasižymėjusiu įvarčiu pasaulio pirmenybėse. 5:0 po jaunojo talento šedevro.

70 min. Tvyro ramus futbolas. Akivaizdu, kad ispanai sumažino greitį ir linkę lengviau pabaigti rungtynes.

54 min. Įvartis! Jau 4:0, o šįkart pasižymėjo Ferranas Torresas. „Barcelona“ puolėjas atėmė kamuolį baudos aikštelėje, susitvarkė būdamas arti prie vartų ir pasiuntė kamuolį pažeme į tinklą.

46 min. Ispanija tapo pirmąja komanda (nuo 1966 metų, kai skaičiuojama), atlikusi net 500 perdavimų per pirmą kėlinį pasaulio čempionate. Iš viso ispanai atliko 537 perdavimus. O Kosta Rika nė karto nesmūgiavo į varžovų vartus.

Pirmasis kėlinys:

45 min. Milžiniškas Ispanijos rinktinės dominavimas, paženklintas trimis įvarčiais ir 85 proc. kamuolio kontrole.

31 min. Įvartis ir jau 3:0! Oscaras Duarte prasižengė prieš J.Albą, kuris krito, o netrukus 11 metrų baudinį su lengvu stabtelėjimu prieš smūgį lengvai išpildė Ferranas Torresas.

28 min. Koks J.Alba driblingas! ispanų krašto gynėjas dukart per sekundę išmaudė varžovą. Ispanijos futbolininkai dominuoja aikštėje, kamuolio kontrolė įspūdinga. Perdavimų tikslumas net 92 proc.

21 min. Įvartis! Marco Asensio puikiu smūgiu iš eigos po Jordi Albos perdavimo iš krašto pasiuntė kamuolį pro K.Navasą. 26 metų puolėjas iš Madrido „Real“ rezultatą padvigubino 2:0 Ispanijos naudai.

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė uždominavo rungtynėse prieš Kostą Riką.
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė uždominavo rungtynėse prieš Kostą Riką.

11 min. Įvartis! Ispanija priekyje! Tipiška ispanų rinktinės ataka, kurioje po perdavimų grandinės Gabi netoli 11 metrų baudinio žymės rado Dani Olmo, o šis „Leipzig“ klubo 24 metų žaidėjas techniškai persimetė kamuolį per save, o paskui elegantiškai permetė ir per K.Navasą.

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė uždominavo rungtynėse prieš Kostą Riką.
„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinė uždominavo rungtynėse prieš Kostą Riką.

8 min. Marco Asensio šovė prie pat virpsto. Panašu, kad ispanai nelinkę juokauti šįvakar.

5 min. Dani Olmo pavojingas smūgis, kurį ispanų žaidėjas palydėjo prikandęs lūpą – jis tikėjosi bent pataikyti į vartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas