Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 11 /2015 08 12

Pedro įvartis pratęsimo pabaigoje atnešė „Barcelona“ klubui UEFA Supertaurę

Antradienio vakarą Gruzijos sostinėje Tbilisyje sužaistos tiesiog neįtikėtinos rungtynės. UEFA Supertaurės mače „Sevilla“ klubas antrojo kėlinio pradžioje atsiliko 1:4, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą – 4:4. Pratęsimo pabaigoje įvartį įkalė Pedro ir atnešė „Barcelona“ klubui pergalę 5:4.„Barcelona“ laimėjo penktąją UEFA Supertaurę iš 9 bandymų, tiek pat šių titulų turi ir „Milan“.
Pedro pergalingas šūvis
Pedro pergalingas šūvis / „Scanpix“/AP nuotr.

Rungtynės Tbilisyje tiek prasidėjo, tiek baigėsi nuostabiai ir neįtikėtinai. 9 įvarčių trileris, sugrįžimas turint trijų įvarčių deficitą ir greičiausiai paskutinis, tačiau pergalingas įvartis gyvenimo komandoje. Ko daugiau reikia nuostabiam futbolo vakarui?

Per pirmas 16 minučių pamatėme tris nuostabius baudos smūgius. Pirmąjį įmušė Everas Banega, kitus du – neprilygstamasis Lionelis Messi. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Barca“ įtvirtino persvarą, kai Luisas Suarezas neišnaudojo šimtaprocentės progos, tačiau iškart sukūrė ją komandos draugui ir Rafinha įmušė – 3:1.

Antrojo kėlinio pradžioje „Sevilla“ grubiai suklydo gynyboje, Luisas Suarezas įmušė ketvirtąjį įvartį ir „Barca“ patikėjo pergale nesužaidus nė valandos. To daryti sporte negalima.

Jose Antonio Reyeso įvartis 57-ąją minutę neatrodė labai svarbus, tad „Barcos“ treneris Luisas Enrique iš aikštės išėmė Andresą Iniestą. Vis dėlto, visas rungtynes „grybą pjovęs“ Jeremy Mathieu 71 min. prasižengė baudos aikštelėje, o Kevinas Gameiro rezultatą sušvelnino iki 3:4.

Prieš pat šį įvartį į aikštę žengęs „Sevilla“ naujokas Jevhenas Kanoplianka po 10 minučių muša išlyginamąjį įvartį. Ukrainietis pasinaudojo „Barcelona“ gynybos pietų miegu ir išlygino rezultatą.

Visiškai sutrikę katalonai nesugebėjo tinkamai perimti kamuolio kontrolės ir užspausti varžovų prie vartų. Teko žaisti pratęsimą, o jame aikštėje pasirodė Pedro, kuris greičiausiai turėtų išvykti iš „Barcos“ ir persikelti į „Manchester United“.

Pedro įvartis

Darbingasis puolėjas „Barcoje“ nesugeba konkuruoti su trigalviu puolimo slibinu, tačiau sugeba iškovoti trofėjus. 114 min. L.Messi stojo mušti baudos smūgio, kurį galingu smūgiu pakartojo pirmam bandymui atsitrenkus į sienelę. Beto atmušė kamuolį, tačiau Pedro prie jo buvo pirmas ir iš arti nuginklavo vartininką.

 

Pratęsimas „Barcelona“ – „Sevilla“ 4:4

120+2 min. Adilas Rami gali kaltinti tik save. „Sevilla“ sukūrė puikią progą gynėjui, tačiau jis nepataikė iš poros metrų.

120 min. Puikus J.Methieu žaidimas, sustabdęs „Sevilla“ greitą ataką jau baudos aikštelėje.

114 min. ĮVARTIS! PEDRO. L.Messi baudos smūgis atsitrenkė į sienelę, kamuolys atšoko tiesiai argentiniečiui ir L.Messi paleido galingą smūgį į apatinį vartų kampą. Beto sugebėjo kamuolį „ištraukti“, tačiau jo nesugavo ir prišokęs Pedro galingu smūgiu įmušė įvartį.

Pedro įvartis

113 min. L.Messi pargriautas prie pat baudos aikštelės. Baudos smūgis bus atliekamas iš kone tos pačios vietos, kaip L.Messi įmušė pirmąjį „Barcos“ mačo įvartį.

109 min. „Sevilla“ žaidėjas Vitolo patyrė traumą, bet grįžo į aikštę. Vis dėlto, daugiausia, kuo jis galėjo prisidėti prie ekipos gynybos – bėgdamas ristele dengti savo aikštės plotą.

105 min. Neatrodė, kad „Sevilla“ ekipos žaidėjai būtų vengę 11 metrų baudinių serijos, jie visas jėgas buvo sukaupę gynyboje. „Barca“ rimčiau vartams grasinti nesugebėjo, nors daugiausiai žaidimas ir vyko aplink „Sevilla“ baudos aikštelę.

100 min. „Barca“ žaidė sutrikusi ir nieko įsimintino nesukūrė. „Sevilla“ žaidėjų pusėje buvo psichologinis pranašumas, tačiau ir jiems nesisekė puolime. Mačo arbitras leido žaisti gana kietai, kas erzino katalonus.

Antrasis kėlinys: „Barcelona“ – „Sevilla“ 4:4

90+3 min. Teisėjo švilpukas skelbia pratęsimą.

89 min. L.Messi mušė dar vieną baudos smūgį ir buvo labai arti tikslo. Argentiniečio iššautas kamuolys lietė skersinio ir virpsto susidūrimą.

81 min. ĮVARTIS! Jevhenas Konoplianka lygina rezultatą! Neįtikėtinas „Sevilla“ užsispyrimas davė vaisių, o komandoje debiutavęs ukrainietis kone pirmu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Jevheno Konoplianka įvartis

72 min. ĮVARTIS! „Sevilla“ gavo progą 11 metrų baudiniui ir Kevinas Gameiro jį realizavo. Baudos aikštelėje prieš Vitolo prasižengė Jeremy Mathieu.

62 min. „Barcelona“ kėlė kampinį, o Rafinha smūgis galva atsitrenkė į skersinį.

Jose Antonio Reyeso įvartis

57 min. ĮVARTIS! JOSE ANTONIO REYESAS. Puiki „Sevilla“ kontrataka dešiniuoju kraštu, pasibaigusi aukštu perdavimu į baudos aikštelę, kur J.A.Reyesas atsidūrė visiškai laisvas ir iš arti sušaudė „Barcos“ vartininką.

Luiso Suarezo įvartis

52 min. ĮVARTIS! LUISAS SUAREZAS. Labai lengvas įvartis, kurį padovanojo „Sevilla“ gynyba, praradusi kamuolį prie pat baudos aikštelės. S.Busquetsas parideno kamuolį į baudos aikštelę, kur L.Suarezas lengvai nukreipė jį į vartus.

Pirmasis kėlinys: „Barcelona“ – „Sevilla“ 3:1

44 min. ĮVARTIS! RAFINHA. L.Suarezas greitoje atakoje pabėgo vienas prieš vieną su vartininku, tačiau Beto puikiai kojomis atmušė puolėjo smūgį. L.Suarezas kamuolį išsaugojo, atliko puikų perdavimą iš krašto varžovui tarp kojų, o Rafinha aplenkė „Sevilla“ gynėją ir įmušė įvartį.

Rafinha įvartis

40 min. Nieko išskirtinio aikštėje nevyko, „Sevilla“ ekipos žaidėjams pavyko trumpam prispausti „Barcą“ prie vartų ir sukurti neblogą progą. Po žemo perdavimo iš krašto kamuolys jau buvo kone ant vartų linijos, tačiau aplink – vien Katalonijos klubo žaidėjai.

28 min. Kamuolys atsidūrė vartuose, tačiau L.Suarezui užfiksuota nuošalė.

26 min. Į priekį išsiveržusi „Barcelona“ visiškai užvaldė kamuolį ir primetė savo žaidimą. „Sevilla“ žaidė gana konservatyviai ir pirmiau stengėsi gintis, o ne pulti.

Antrasis Lionelio Messi įvartis

16 min. Neįtikėtina! ĮVARTIS! Lionelis Messi muša antrą įvartį baudos smūgiu, šį kartą kamuolys buvo kiek toliau nuo vartų, tačiau argentiniečiui tai nesutrukdė atlikti fantastišką smūgį.

Lionelio Messi įvartis

7 min. ĮVARTIS. LIONELIS MESSI! „Blusos“ kerštas tautiečiui iš „Sevilla“. Kone identiškoje pozicijoje kaip E.Banegos įvarčio metu buvęs L.Messi taip pat realizavo baudos smūgį. „Barcos“ lyderis pataikė tiesiai į devyniukę.

Evero Banegos įvartis

3 min. ĮVARTIS. EVERAS BANEGA! „Sevilla“ priekyje 1:0. Jau pirmoje atakoje „Barcos“ gynėjas J.Mascherano prasižengė prie pat baudos aikštelėje, o argentinietis atliko paprastą baudos smūgį kone per vartų vidurį.

Tbilisyje prieš UEFA Supertaurės mačą tarp Barcos ir Sevilla sudaryta 1000 vaikų iš įvairių konfliktų zonų grandinė, o...

Posted by Paulius Cubera on 2015 m. rugpjūčio 11 d.

Startinės sudėtys:

„Barcelona“: M.A.Ter Stegenas, G.Piqué, D.Alvesas, J.Mascherano, J.Mathieu, I.Rakitičius, S.Busquetsas, A.Iniesta, Rafinha, L.Suárezas, L.Messi. 

„Sevilla“: Beto, B.Trémoulinas, A.Rami, Coke, G.Krychowiakas, M.Krohnas-Dehli, V.Iborra, J.A.Reyes, E.Banega, Vitolo, K.Gameiro


Istorija. UEFA Supertaurės mačas rengiamas nuo 1972 m. (FIFA oficialiai pripažino tik 1973 m.) ir jokia komanda juose nežaidė tiek daug kartų kaip „Barcelona“ – katalonams tai bus 9-asis finalas.

Jeigu „Barca“ laimės titulą, jiems tai bus penktoji UEFA Supertaurė, tačiau tai nebus geriausias pasiekimas – „Milan“ irgi turi penkis titulus.

Katalonijos klubas laimėjo du pastaruosius Supertaurės finalus: 2011 m. 2:0 įveikė „Porto“, o 2009 m. po pratęsimo 1:0 palaužė Donecko „Šachtar“. Pastarasis „Barcos“ pralaimėjimas šiame mače patirtas būtent prieš „Sevilla“. 2006 m. Sevilijos ekipa šventė užtikrintą pergalę 3:0.

Po metų „Sevilla“ ir vėl žaidė šiame mače, tačiau 1:3 nusileido „Milan“, o pernai turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą – 0:2. Tai visi trys „Rojiblancos“ pasirodymai Supertaurės mače.

2009 m. ir „sekstuplis“. „Barcelona“ treneris Luisas Enrique svajoja apie visus šešis galimus titulus per kalendorinius metus. 2009 m. Pepo Guardiolos „Barca“ laimėjo Ispanijos „Primerą“, taurės bei Supertaurės turnyrus, triumfavo Čempionų lygoje, UEFA Supertaurėje ir FIFA pasaulio klubų taurėje. Šiemet pirmieji keturi išvardyti titulai jau laimėti, penktas gali būti iškovotas antradienį.

Pergalė. Įdomu, kad „Sevilla“ treneris Unai Emery su savo komandomis prieš „Barcą“ yra žaidęs 19 kartų, tačiau per juos niekada neiškovojo pergalės.

Susitikimai. Keturi iš pastarųjų penkių „Barcelona“ ir „Sevilla“ susitikimų baigėsi katalonų pergalėmis (2:1, 3:2, 4:1 ir 5:1), tik pastaroji kova šių metų lapkritį baigėsi lygiosiomis 2:2.

Traumos. Vienas „Barcos“ atakų lyderių Neymaras prieš šias rungtynes susirgo kiaulyte ir su ekipa į Tbilisį neatvyko. Mače nežais ir traumą gavęs Jordi Alba. Dėl FIFA bausmės žaisti negali ir abu katalonų naujokai – Aleixas Vidalis ir Arda Turanas.

„Sevilla“ ekipoje virusą pasigavo ir į Gruziją neatvyko Stevenas N'Zonzi, o nuo to paties viruso švelnesnės formos besigydančių Timothee Kolodziejczako ir Adilo Rami situacija neaiški. Dėl traumų nežais ir Danielis Carrico bei Nico Pareja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas