Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalė, kartesnė už pralaimėjimą: Lietuvos salės futbolininkai žaidė prieš Baltarusiją

Nepaisant to, jog Baltarusija prisideda prie Rusijos vykdomo žiauraus karo Ukrainoje, Lietuvos salės futbolo rinktinė ketvirtadienio vakarą sužaidė rungtynes su šios šalies atstovais pasaulio čempionato atrankoje.

Neutralioje teritorijoje – Armėnijos sostinėje Jerevane – vykusiose rungtynėse lietuviai 2:1 įveikė baltarusius.

Šeštadienį komandos žais ir antrąjį susitikimą ketvirtoje atrankos grupėje, kurioje dar yra Portugalijos salės futbolininkai.

Prieštaringai vertinamą sprendimą žaisti rungtynes prieš kare dalyvaujančios valstybės ekipą Lietuvos futbolo federacija (LFF) priėmė siekdama išvengti UEFA ir FIFA organizacijų sankcijų.

LFF vadovų teigimu, jie nenorėjo siųsti savo šalies salės futbolininkų į rungtynes su baltarusiais, bet negavo oficialių raštų ar teisinių dokumentų iš Lietuvos valdžios institucijų ir negalėjo jų parodyti tarptautinių futbolo organizacijų atstovams.

Tiesa, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovė Jurgita Šiugždinienė tikino, kad ministerija aiškiai išdėstė poziciją, jog Lietuva neturėtų žaisti su Baltarusijos sportininkais.

„Vyriausybė ir, šiuo atveju, ministerija padarė viską. Labai aiškiai išsakė poziciją, išleido griežčiausias rekomendacijas. Federacijos yra savarankiškos organizacijos ir pirmiausia tvirta jų pozicija, kad jos nedalyvauja tokiose varžybose, yra esminė“, – teigė J.Šiugždinienė.

Ji taip pat grasino, jog bus persvarstytas finansavimo federacijoms klausimas, jei šios nesilaikys rekomendacijų nedalyvauti varžybose su Rusijos ir Baltarusijos sportininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas