Pergalės sujaudintas „Sūduvos“ strategas: „Kai nustebina, tai nustebina su kaupu mano vaikinai“

„Sunkaus darbo vaisius“, – pergalę prieš Vilniaus „Žalgirį“ apibūdino Marijampolės „Sūduvos“ treneris Dovydas Lastauskas. Marijampoliečiai A lygoje pergalę prieš „Žalgirį“ šventė po daugiau nei dviejų metų pertraukos.
Dovydas Lastauskas ir Vladimiras Čeburinas
Dovydas Lastauskas ir Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario nuotr.

„Sūduva“ atsilikinėjo, bet laimėjo rungtynes 2:1, nutraukdama aštuonių nelaimėtų (D2 L6) tarpusavio rungtynių seriją A lygoje.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi vaikinais dėl to, ką nuveikė.
Žinojom, kas atvažiuoja – šalies čempionai. Gale rungtynių jau nebuvo taktikos, buvo kova. Jūs neįsivaizduojate, kaip didžiuojuosi, kaip myliu savo vaikinus. Didžiausios padėkos jiems, mūsų personalui ir sirgaliams, kurie yra nuostabūs“, – emocingai kalbėjo D.Lastauskas.

Paklaustas, kodėl „Sūduvai“ slogus buvo pirmasis kėlinys, treneris pripažino, kad planas toks ir buvo – išlaukti savo progų.

Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“
Elvio Žaldario nuotr./„Sūduva“ – „Žalgiris“

„Iš dalies toks ir buvo žaidybinis planas – kentėti. Turime greitus žaidėjus priekyje. Todėl planavome kentėti, akcentavome, kad svarbiausia – teisingai užimti zonas, pozicijas, nesuteikti varžovams erdvių. Kaip treneris Audrius Ramonas yra pasakęs, žaisdamas prieš „Žalgirį“ visuomet vykdai partizaninį karą“.

D.Lastauskas sakė neabejojęs, kad galiausiai pavyks įmušti.

„Per pertrauką sakiau vyrams – ieškokite įvarčio. Mačiau vaikinų akis ir pasakiau, kad būtume ramūs, nes tikrai įmušime. Džiaugiuosi, kad nepamelavau“.

„Sūduvai“ tai tik ketvirtoji pergalė per 14 lygos rungtynių.

„Mes visuomet einame laimėti. Gal skambės keistai, bet ir į rungtynes su „Hegelmann“, kurias pralaimėjome 0:6, ėjome laimėti.

Mes su trenerių ir medicinos personalu komandą ruošiame tik pergalei. Esame jauna komanda, tad normalu, kad banguoja žaidimas. Mums tas bangavimas kartais atsiliepia skaudžiai, bet kai nustebina, nustebina su kaupu mano vaikinai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas