Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalingas Čempionų lygos vakaras Vilniuje: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

LFF stadionas tokios futbolo šventės ir dramos nematė jau seniai. Dar svarbiau, kad šis futbolo spektaklis buvo pergalingas. Lietingą antradienio vakarą Vilniaus „Žalgiris“ sėkmingai 1:0 po pratęsimo įveikė Kosovo čempioną „Ballkani“ ir žengė į antrą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą, kuriame susitiks su neblogai pažįstamu švedų „Malmo“ klubu. 15min vertina žalgiriečių pasirodymą antradienio mače ir trenerio Vladimiro Čeburino nuopelnus.
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Edvinas Gertmonas – 9

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Nuostabus 26-erių vartininko iš Šilalės pasirodymas, stipriai kilstelėjęs žaidėjo vertę. „Ballkani“ atliko dešimt smūgių, iš kurių penkis – į vartų plotą. Edvinas atrėmė visus penkis smūgius, iš kurių du buvo ypač pavojingi. 14-ąją minutę labai sėkmingai susitvarkė su Edvino Kučio tolimu smūgiu, 34-ąją minutę nuostabiai sužaidė kojomis atrėmęs labai pavojingą Ermalo Krasniqi smūgį, o 89-ąją minutę įspūdingu šuoliu išgelbėjo komandą po grubios Mario Paveličiaus klaidos. Maža to, viso mačo metu labai gerai reaguodavo į situacijas ir sėkmingai išbėgdavo iš vartų, taisydamas savo komandos draugų klaidas. Gerai žaidžia kojomis, atliko 20 ilgų perdavimų, o perdavimų tikslumas – 91 proc. E.Gertmonas antradienio vakarą buvo tikra siena, taigi neabejotinai išlaikys pagrindinio vartininko poziciją būsimuose mačuose su „Malmo“.

Petaras Mamičius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Petaras Mamičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Petaras Mamičius

Kairiajam „Žalgirio“ gynėjui iš Kroatijos 6 minutę atlikus labai gerą perdavimą, Oliveris Buffas turėjo puikią progą pasižymėti, bet svečius išgelbėjo vartininkas. 21-ąją minutę užsidirbo geltoną kortelę ir tai stipriai apribojo futbolininko energiją. Po šio epizodo atakose dalyvaudavo kur kas rečiau ir daugiausiai dėmesio skyrė gynybai. 71-ąją minutę atliko galingą smūgį iš toli bei uždirbo kampinį, po kurio žalgiriečiai pabandė suorganizuoti kažką panašaus į varžovų vartų apgultį.

Nemanja Ljubisavljevičius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius

Nemažai blaškėsi ir klydo, o 30-ąją minutę padarė ir kritinę klaidą, kai leido atsilaisvinti Albinui Berishai, bet vilniečius paskutinę minutę išgelbėjo padėti atskubėjęs Mario Paveličius. Antroje rungtynių pusėje darbo turėjo gerokai mažiau, nes iniciatyva jau priklausė žalgiriečiams, be to, žaidimas dažniausiai vyko varžovų aikštės pusėje. Per visą mačą susigrąžino net 17 kamuolių. Taigi šis rezultatas yra aukščiausias „Žalgirio“ komandoje. O antrame aukšte tradiciškai buvo sunkiai įveikiamas ir laimėjo visas 8 oro dvikovas.

Mario Paveličius – 5

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius

Geriausiai dešinio gynėjo pozicijoje besijaučiantis austras ir vėl buvo mestas į gynybos vidurį ir sudarė vidurio gynėjų porą su N.Ljubisavljevičiumi. 30-ąją minutę išmušė kamuolį iš labai pavojingai prie vilniečių vartų įsiveržusio Albino Berishos kojų ir taip išgelbėjo komandą. 34-ąją minutę Mario klaida kainavo pavojingą situaciją, bet žalgiriečius gelbėjo E.Gertmonas. Kėlinio pabaigoje „sudegino“ labai brangų kamuolį ir ši klaida vėl vos nekainavo įvarčio. 89-ąją minutę būdamas paskutinis gynėjas padarė dar vieną siaubingą klaidą, bet svečiai ir jos išnaudoti nesugebėjo. Kaip vidurio gynėjui klaidų skaičius tikrai per didelis. Vidurio gynėjas turėtų žaisti kur kas konservatyviau, jo laimėtų dvikovų procentas turėtų irgi būti didesnis nei 60 proc. Tiek Prištinoje, tiek Vilniuje M.Paveličiaus veiksmai neretai priminė avantiūrą. Taigi „Žalgirio“ treneriai gali džiaugtis, kad per du mačus ir 210 minučių buvo praleistas tik vienas įvartis.

Saulius Mikoliūnas – 8

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Saulius Mikoliūnas

Dvejas iš eilės prastas rungtynes Miko turi labai retai. Komandos kapitonui sekėsi kur kas geriau nei pirmajame mače, kai teko vien gintis. Šį kartą „Žalgirio“ superveteranas aktyviai jungėsi į atakas. Dešinysis žalgiriečių kraštas, kuriame Saulius žaidė su Franciu Kyeremeh, buvo kur kas gyvesnis nei kairysis. 53-ąją minutę teisėjas iš Norvegijos Kristofferis Horne Hagenesas kapitonui už susidūrimą su varžovu parodė geltoną kortelę. Visiškai neteisingai. S.Mikoliūnas šiame mače nestokojo lyderio savybių, palaikydavo kamuolį, neskubėdavo, ieškodavo komandos draugų. Bet prieš pat pratęsimą buvo pakeistas.

Nicolas Gorobsovas – 9

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nicolas Gorobsovas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nicolas Gorobsovas

Fantastiškas pasirodymas. Būtent dėl tokio žaidimo argentinietį „Žalgiris“ ir įsigijo prieš šį sezoną iš pagrindinės konkurentės Marijampolės „Sūduvos“. N.Gorobsovas – didelių rungtynių žaidėjas, be to, šiame mače buvo tikras „Žalgirio“ aikštės generolas. Įprastai turėtų rūpintis kūryba, bet rungtynės buvo tokios, kad daugiausiai dėmesio buvo priverstas skirti gynybos veiksmams. Padėjo gynėjams, atlikdamas daug juodo darbo ir taisydamas komandos draugų klaidas, kai šie prašokdavo savo oponentus. Atraminėje zonoje žaidė labai solidžiai ir įtikinamai, taip suteikdamas laisvės aukščiau žaidusiam Oliveriui Buffui. Keli ilgi argentiniečio perdavimai skersai aikštės keičiant kraštus buvo ypač efektingi. N.Gorobsovas – akivaizdžiai didžiausią IQ turintis žalgirietis, ir tą ne kartą demonstravo svarbiausiame sezono mače – atsirasdamas vietoje ir laiku bei visada susikurdamas kur kas daugiau laisvos erdvės aplink save nei bet kuris kitas aikštės žaidėjas. Atliko daugiausiai komandoje – 76 perdavimus. Nepaisant to, jo perdavimų tikslumas (91 proc.) irgi buvo aukščiausias tarp visų žalgiriečių. 81-ąją minutę pradėjo traukti kojas, tad prieš pat pratęsimą geriausią savo žaidėją Vladimiras Čeburinas pakeitė.

Oliveris Buffas – 5,5

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Oliveris Buffas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Oliveris Buffas

Iš vieno skambiausių tarpsezonio pirkinių norėtųsi daugiau. Šveicaras turėjo tvirtą N.Gorobsovo užnugarį, bet atakas konstruoti sekėsi gana sunkiai ir chaotiškai. 6-ąją minutę turėjo pirmą realią progą pasižymėti, kai po Petaro Mamičiaus perdavimo iš kairio krašto smūgiavo iš kelių metrų, bet kosoviečius gelbėjo vartininkas Stivi Frasheris. 25-ąją minutę atliko dar vieną labai pavojingą smūgį iš toli, bet kamuolys praskriejo šalia vartų. 62-ąją minutę pakeistas ir vietą aikštėje užleido dvikovos didvyriu tapusiam Mathiasui Oyewusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas