Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalingą finalo įvartį įmušęs M.Oyarzabalis: „Tai – atpildas“

Nors Vokietijoje vykusiame Europos futbolo čempionate triumfavusią Ispanijos rinktinę į priekį vedė jaunos žvaigždės, pergalingą įvartį finale įmušė talentingas juodadarbis.
Mikelis Oyarzabalis
Mikelis Oyarzabalis / „Scanpix“ nuotr.

Mikelis Oyarzabalis į aikštę žengė antroje rungtynių pusėje kaip atsarginis žaidėjas ir 86-ąją minutę pasiuntė kamuolį į vartus, nulemdamas ispanų pergalę prieš anglus 2:1.

„Nežinau, ar tai buvo karma, ar likimas, ar dar kas nors, bet kažkas mane pastatė į tokią padėtį, kad galėčiau įmušti tą įvartį", – sakė M.Oyarzabalis.

San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipai priklausantis 27-erių metų futbolininkas buvo nuolatinis Ispanijos rinktinės žaidėjas tiek vadovaujant Luisui Enriquei, tiek iš jo komandos vairą perėmusiam Luisui de la Fuentei.

Baskas nėra daugiausiai prožektorių šviesų gaunantis futbolininkas, tačiau vertinamas dėl savo greičio atviroje erdvėje, darbo etikos ir šaltakraujiško baudinių realizavimo.

Prieš dvejus metus M.Oyarzabalis buvo susiruošęs į pasaulio futbolo čempionatą Katare, tačiau visus jo planus sujaukė sunki kairio kelio trauma.

„Man nepaprastai pasisekė, kad sugebėjau išgyventi tą traumą, sugrįžau, o šiandien galėjau pasijausti neįtikėtinai laimingas. Pergalingą įvartį galėjo įmušti bet kuris mano komandos draugas, bet ši privilegija teko būtent man“, – po finalo džiaugėsi baskas.

Kalbėdamas apie pergalės priežastis, futbolininkas pirmiausia išskyrė komandinę dvasią.

„Esame čia 45 dienas, atiduodame visas jėgas ir jaučiamės tarsi šeima“, – teigė futbolininkas.

M.Oyarzabalis buvo vienas iš penkių „Real Sociedad“ žaidėjų čempioniškoje Ispanijos komandoje.

Šiemet komandoje nedominavo „Barcelona“ ir Madrido „Real“ žvaigždės. Galima prisiminti, kad dar vienas San Sebastiano ekipos futbolininkas Mikelis Merino pakilo nuo atsarginių suolo ir pelnė lemiamą įvartį ketvirtfinalyje su Vokietija.

„Tiesiog dariau savo darbą ir man pasisekė pelnyti pergalingą įvartį. Išgyvenus tokį sunkų karjeros laikotarpį, užtenka jau vien būti čia tarp 26 rinktinės žaidėjų, bet jei po to dar gauni šansą pasireikšti ir padėti, tai yra išvis nuostabu“, – kalbėjo vakaro žvaigždė.

L.De la Fuente puikiai pažįsta savo auklėtinį dar iš tų laikų, kai treniravo Ispanijos U19 ir U23 rinktines.

„Mikelis visada buvo užtikrintas. Kartu dirbame jau devynerius metus ir jis niekada manęs nenuvylė, – po finalo sakė L.De la Fuente. – Jis gali žaisti abiejuose aikštės kraštuose ir kaip centrinis puolėjas, kaip ir šiandien. Jis mums visada kažką duoda, o šį kartą dar ir įmušė lemiamą įvartį. Nuostabu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito