Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas prie P.Golubicko suskubęs komandos draugas: „Išsigandau – maniau, kad jis dūsta“

Šiurpi Pauliaus Golubicko trauma gerokai išgąsdino ne tik Lietuvos futbolo gerbėjus, bet ir iš Ignalinos kilusio futbolininko komandos draugus „HNK Gorica“ komandoje.
Paulius Golubickas patyrė skaudžią traumą
Paulius Golubickas patyrė skaudžią traumą / HNK Gorica nuotr. ir sustabdytas kadras

„Po trijų koronaviruso užtemdytų mėnesių, Velika Goricos žmonės kupini optimizmo ir vilčių rinkosi į rungtynes, kol sugrįžusio futbolo džiaugsmą užgožė rimta 20-mečio saugo Pauliaus Golubicko trauma“, – kroatų portale „Sportske novosti“ rašo žurnalistas Toni Roičius.

Po susidūrimo su „Slaven Belupo“ kroatu Tomislavu Božičiumi it pakirstas kritęs lietuvis paplūdo krauju – stiprus varžovo smūgis petimi sulaužė jo žandikaulį.

Epizodą galite išvysti nuo 1:01 min.:

Iš pradžių nesuprasdami, kas tiksliai įvyko, gerokai išsigando ir P.Golubicko komandos draugai.

„Kai pribėgau prie jo, pamačiau kraują ir išsigandau – pamaniau, kad jis dūsta. Tačiau tuomet jis man paaiškino, kad nejaučia apatinio žandikaulio, – pasakojo Matija Dvornekovičius, kuris pirmasis suskubo prie traumuoto lietuvio. – Buvau labai išsigandęs ir garsiai šaukiau kviesdamas medicininę pagalbą.“

Buvau labai išsigandęs ir garsiai šaukiau kviesdamas medicininę pagalbą.

Pasak lietuvio bendraklubio, sunki lietuvio trauma sukrėtė ir kitus „HNK Gorica“ žaidėjus, negalėjusius pilnai susikoncentruoti likusioms daugiau nei 80 minučių futbolo.

„Žinoma, nebuvo lengva tęsti rungtynes. Mes visą laiką apie jį galvojome ir klausinėjome ant suolo sėdinčių kolegų apie jo būklę, – pasakojo M.Dvornekovičius. – Ilgą laiką nežinojome, kas jam nutiko.“

Kaip pabrėžia žurnalistas T.Roičius, nerimas ir sumišimas buvo matomas ir ant „HNK Gorica“ suolo, kur žinių apie P.Golubicko laukė ir komandos treneris Valdas Dambrauskas bei atsarginiai futbolininkai.

Mes visą laiką apie jį galvojome.

Iš stadiono medicininės pagalbos automobiliu išvežtas P.Golubickas iš karto buvo nugabentas į Kroatijos sostinės Zagrebo universitetinę ligoninę, kur jam nedelsiant atlikta operacija.

Vienas iš lietuvio operacijoje dalyvavusių gydytojų, Ivica Lukšičius, kroatų žurnalistui paaiškino, kas tiksliai buvo atlikta saugui iš Lietuvos.

„Operacija užtruko beveik dvi valandas, nes apatinio žandikaulio trauma buvo labai rimta ir komplikuota. Patirtas dvigubas lūžis, tad operacija buvo neišvengiama. Operacijos metu žandikaulis atstatytas į vietą, o jam sutvirtinti įdėtos dvi titano plokštelės – jos padės sugyti kaului“, – pasakojo kroatų gydytojas.

„HNK Gorica“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius sekmadienį prognozavo, jog P.Golubickui be treniruočių teks praleisti keturias, o be kontaktinio sporto – šešias savaites, tačiau gydytojo I.Lukšičiaus prognozė lietuviui kiek niūresnė – nors dar anksti prognozuoti, tikėtina, jog žaisti jis negalės net iki trijų mėnesių.

O kol kas lietuviui teks leisti laiką ligoninėje bei pratintis prie labai nemalonios patirties – bent kelias dienas P.Golubickas galės maitintis tik skystu maistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai